Târgujienii care nu poartă mască de protecție, identificați de agenții de la Locală

1322

La finalul săptămânii trecute, agenții Poliției Locale a Municipiului Târgu-Jiu au derulat o amplă acțiune de verificare a persoanelor ce se deplasează în spațiile publice aglomerate din Târgu-Jiu fără mască de protecție, acolo unde există obligativitatea purtării acesteia.

Pe fondul creșterii numărului de cazuri confirmate cu COVID-19 în plan local, pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul coronavirus, Poliția Locală Târgu-Jiu intensifică activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Polițiștii locali acționează atât în sistem integrat, cât și cu forțe proprii pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus SARS-CoV-2. Astfel, zilele trecute, polițiști locali din cadrul structurilor de ordine publică, precum și polițiști locali din cadrul celor două birouri de control (îmbrăcați civil), au efectuat mai multe verificări în mijloacele de transport în comun, piețe, parcuri, zone de promenadă, precum și în alte locuri în care s-a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție.

Amenzi de până la 2.500 de lei
,,Față de cele constatate, vă reamintim că pe raza municipiului Târgu-Jiu, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în următoarele spații publice deschise: Parcul Central, Parcul Coloanei fără Sfârșit, precum și toate parcurile de pe raza municipiului Târgu-Jiu; Victoria – pietonal; piețele; târgurile; zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea); zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje; exteriorul obiectivelor turistice. De asemenea, purtarea măștii de protecție este obligatorie în spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă. Nerespectarea acestor prevederi se sancționează contravențional cu amendă de la 500 – 2500 de lei”, a transmis conducerea Poliției Locale a Municipiului Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here