Expoziție semnată de un elev în vârstă de 10 ani, la CJCPCT Gorj

1136

Timp de o săptămână, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Gorj va găzdui expoziția de pictură intitulată ,,Lada de zestre”, semnată de Dragoș Bogdan, un băiețel în vârstă de doar 10 ani.

Dragoș Bogdan are 10 ani și este elev la Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” din municipiul Târgu-Jiu. A început să deseneze de la vârsta de șase ani, iar la șapte ani a avut prima expoziție la sala „Florin Isuf” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Artistul fotograf Teodor Dădălău este cel care a descoperit talentul lui Dragoș. ,,Dacă la început, Dragoș a desenat numai portret, acum, băiețelul din clasa a IV-a realizează și pictură abstractă. A avut până acum lucrări expuse la Palatul Parlamentului, la Brașov și la Motru. Este fiul a doi profesori și este extrem de modest când vorbește de picturile sale. În ochi i se citește însă pasiune și bucurie. Era extrem de fericit ieri, când a aflat că va avea o nouă expoziție în sala Florin Isuf, sala unde a avut prima expoziție și primele aprecieri ale picturilor sale. Ne-a spus că preferă portretele și, mai rar, natura statică sau pictură religioasă. Pasiunile lui sunt și muzica, fotografia, grafica electronică, computerizată.
Dragoș a și creat un joc pentru calculator, de care spune că este foarte mândru, mai ales că a fost conceput după mai multe vizionări pe You Tube”, a spus Daniela Gapșea, purtătorul de cuvânt al CJCPCT Gorj. Cei ce doresc să vadă expoziția micului artist sunt așteptați la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Expoziția poate fi văzută și online, pe pagina de Facebook a CJCPCT Gorj.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here