Școala Populară de Arte ,,Constantin Brâncuși” dă startul înscrierilor în anul I de studii

1982

Începând cu data de 21 septembrie, Școala Populară de Arte ,,Constantin Brâncuși” Târgu-Jiu organizează înscrieri în anul I de studii. Cei interesați sunt așteptați la sediul instituției din Târgu-Jiu, strada Vasile Alecsandri.

De la începutul lunii septembrie și până în prezent, Școala Populară de Arte ,,Constantin Brâncuși” a organizat înscrieri pentru cursanții care vor urma anul II, III, IV, V, I-V perfecționare. Începând de luni se dă startul înscrierilor și în anul I de studii. La sediul central din Târgu-Jiu sunt organizate cursuri de: acordeon, actorie, artă cinematografică, artă decorativă, artă fotografică, balet (dans clasic interpretativ), balet, dans modern, canto muzică populară, canto muzică clasică, canto muzică ușoară, chitară/mandolină/cobză, contrabas, dans de societate/dans sportiv, dansuri populare, design vestimentar, fluier și alte instrumente de suflat (caval, ocarină, cimpoi), grafică, percuție, nai, orgă electronică, pian, pictură, saxofon/clarinet/taragot/flaut, țambal și vioară/violă. Taxele de studii variază între 200 și 650 de lei, în funcție de cursul ales. La secțiile externe din județ ale instituției se organizează cursuri de: dansuri moderne, dansuri populare, canto muzică ușoară și populară, ansamblu de datini și obiceiuri (scutit de taxă), grup vocal folcloric/ansamblu coral, meșteșuguri tradiționale pe cale de dispariție (olărit, sculptură, arta lemnului, iconărit, țesături-cusături) – scutit de taxă, orgă electronică, instrumente muzicale tradiționale (fluier, ocarină, caval), instrumente muzicale clasice (vioară, chitară, saxofon, clarinet, nai, acordeon) și artă decorativă, pictură. În cazul cursurilor de la secțiile externe, taxele de studii variază între 100 și 450 de lei.

Acte necesare pentru înscriere
Pentru înscrierea în anul I de studii la Școala Populară de Arte ,,Constantin Brâncuși” sunt necesare următoarele documente: fișa de înscriere – formular TIP (se solicită de la secretariatul instituției), copie CI sau certificat de naștere și adeverință medicală eliberată de la medicul de familie care să ateste faptul că solicitantul este apt medical. Cei care se înscriu în primul an la muzică vor susține un test de aptitudini melodico-ritmice (voce, testarea auzului muzical, a simțului ritmic, memorie muzicală). Candidații vor prezenta două piese: una lentă și una rapidă. Taxa de înscriere în anul I, indiferent de disciplina aleasă (atât pentru cele cu taxă de frecvență, cât și pentru cele scutite de taxă de frecvență) și de nivelul cursului (bază sau perfecționare) este de 30 de lei pentru sediu și 15 lei pentru secțiile externe.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here