Debut de an școlar cu multiple investiții și măsuri de siguranță, la Târgu-Jiu

813

Anul școlar 2020-2021 a debut, ieri, la Târgu- Jiu, cu toate măsurile de siguranță. Autoritățile locale i-au întâmpinat pe elevi cu multiple investiții în mai multe unități de învățământ din municipiu.

,,Cele mai recente investiții ale noastre le puteți vedea în unitățile de învățământ din Târgu-Jiu, odată cu începerea noului an școlar. Clasele Colegiului Național ,,Tudor Vladimirescu” au fost reabilitate, Școala Gimnazială ,,Constantin Brâncuși” are un nou sistem de încălzire, iar noul teren de sport sintetic va putea fi folosit de elevi. Un alt exemplu este noul corp construit la Școala Gimnazială ,,Alexandru Ștefulescu”. La Liceul de Arte ,,Constantin Brăiloiu” am achiziționat anul acesta un nou pian, o investiție importantă pentru concursurile naționale și internaționale. Continuăm investițiile în învățământ pe care îl consider prioritar. Ne dorim tot ceea ce este mai bun pentru copiii noștri, cărora nu trebuie să le lipsească nimic când vine vorba despre pregătirea lor pentru viață”, a anunțat primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu.

Măsuri de siguranță pentru elevi
Debutul noului an școlar este de această dată unul atipic, atât pentru elevi, cât și pentru părinți și cadrele didactice. La nivelul Târgu-Jiului, administrația locală a alocat unităților de învățământ sumele necesare în vederea dotării cu aparatură în cazul în care cursurile vor fi derulate și online.,,Va fi un an atipic, marcat de nesiguranță, procesul educațional fiind îngreunat de măsurile necesare luate în contextul răspândirii virusului SARS-CoV-2. În municipiul Târgu-Jiu, elevii merg, însă, la școală, vor interacționa cu cadrele didactice, iar dacă măsurile de siguranță vor fi respectate și numărul infectărilor se va menține scăzut, nu vor mai fi nevoiți să repete experiența cursurilor on-line din această primăvară. Nu am exclus, însă, niciuna dintre cele trei variante prevăzute a se întâmpla în perioada următoare, așa că am decis să fim pregătiți pentru orice situație.
Am alocat tuturor unităților de învățământ sumele necesare pentru a achiziționa aparatura de care au nevoie pentru desfășurarea cursurilor on-line și am asigurat fonduri pentru ca școala să poată începe fără probleme. De asemenea, alocăm fonduri și pentru grădinițe și creșe.
Toate aceste unități de învățământ au primit bani pe care să îi folosească așa cum consideră necesar, în așa fel încât să implementeze cele mai bune condiții pentru ca debutul anului școlar să se facă în siguranță.O parte din bani i-am primit la rectificarea bugetară, iar restul sumelor necesare provin din rezerva fondului de salarizare a angajaților Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, cărora le mulțumesc că au înțeles că avem de a face cu o situație specială. Deși ne-am pregătit pentru cel mai dificil scenariu, am mizat mereu pe faptul că târgujienii sunt oameni responsabili, care știu ce au de făcut în astfel de situații. Iată că acum putem deschide școlile, copiii noștri își întâlnesc profesorii și chiar dacă nu pot interacționa așa cum ar fi vrut, situația este mult mai bună decât varianta în care ar fi trebuit să participe la cursuri on-line. Vreau să fac un apel către părinți, în primul rând, să evite pe cât posibil aglomerarea zonelor din jurul unităților de învățământ. Știu că cel mai sigur este să își folosească autoturismele atunci când duc la școală sau grădiniță copiii, dar aceste zone trebuie să rămână cât mai libere pentru a se evita situațiile neplăcute. De asemenea, fac un apel către cetățeni să evite parcarea autoturismelor în apropierea unităților de învățământ”, a precizat edilul municipiului Târgu-Jiu.

Curțile școlilor, dezinfectate zilnic
Totodată, începând de ieri, la Târgu-Jiu, sunt dezinfectate în fiecare dimineață toate curțile unităților de învățământ. ,,De luni, în fiecare dimineață, începând cu ora 04.00, vom dezinfecta curțile unităților de învățământ din Târgu-Jiu. Vom folosi autoutilitarele pe care le-am achiziționat pentru societatea Edilitara și am stabilit un program în așa fel încât toate curțile să fie dezinfectate zilnic, înainte ca elevii și preșcolarii să ajungă la clase. Luăm toate măsurile necesare pentru siguranța copiilor și vreau să anunț părinții că facem tot ce ține de noi astfel încât cursurile să se desfășoare în cele mai bune condiții. Solicit directorilor și administratorilor unităților de învățământ să fie pregătiți pentru a asigura accesul autoutilitarelor de la Edilitara, în așa fel încât acțiunea de dezinfectare să se desfășoare cât mai rapid”, a anunțat, săptămâna trecută, conducerea Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here