Un lider de sindicat amenință cu greva: „Nu mai suportăm”

1623

Liderul Sindicatului Renașterea Jilț Sud, Ion Popescu, vrea să intre în greva foamei, în fața sediului Complexului Energetic Oltenia din Târgu-Jiu.
Popescu este nemulțumit de condițiile de muncă din carieră, dar și de modul în care s-a făcut armonizarea salarială.
„Dacă nu se apleacă această conducere, începând de la carieră până la conducerea CEO, asupra problemelor noastre, luni la ora 08.00, așa cum am anunțat, eu și un coleg de-al meu, lider de grupă sindicală, vom intra în greva foamei. Deja am luat legătura cu Federația Națională Mine Energie și am comunicat acest lucru. Vrem să tragem un semnal de alarmă”, spune Popescu.
La Cariera Jilț Nord, banii nu au ajuns pentru armonizarea salarială și se vrea să se ia din banii rămași la Jilț Sud. „La Jilț Sud au fost doar 49 de colegi promovați, cu clase mici, și nu s-au cheltuit toți banii. La Jilț Nord au fost 90 de promovări și fondul s-a consumat. Așa că s-a propus ca fondul nostru de la Jilț Sud să fie redistribuit la Jilț Nord. Colegii mei nu au fost de acord și am rămas în impas. Nu ne-a mai băgat nimeni în seamă. Dacă nici acum, în ceasul al treisprezecelea nu există transparență, cu bruma aceasta de bani, de 40 sau 50 de lei, și nu se ajunge la niciun consens, vă dați seama ce era dacă era vorba de o sumă mai mare”, a mai spus Popescu. În această săptămână au avut loc două accidente de muncă numai la Jilț Sud.
Minerii vin cu teamă la serviciu, spune Popescu. „De 10 ani de zile nu s-au făcut investiții în utilaje, în transportoare, nu avem fronturi de lucru, așa că accidentele sunt inevitabile. Acestea sunt cele două motive pentru care vrem să tragem un semnal de alarmă. Nu mai suportăm așa ceva. Această soluție extremă mi-a rămas la îndemână pentru ca să fim auziți, respectați ca parteneri de dialog social, să știe administrația că sindicatul pe care îl reprezint, cu 320 de membri, există și nu se va lăsa până ce problemele noastre de natură socială, umană, financiară nu își vor găsi rezolvare, în limita posibilităților, bineînțeles”, a conchis Popescu.
Liderul de sindicat este și candidat la Primăria Tismana, așa că dacă va intra în greva foamei, nu va mai putea face campanie electorală.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here