Excavatorist de la Cariera Lupoaia, mort la două săptămâni după venirea deciziei de pensionare!

13862

Mihai Nicuță de 55 de ani, din Motru, salariat timp de 35 de ani la Cariera Lupoaia, pensionat cu doar două săptămâni în urmă, a decedat ieri la domiciliu, în urmă unui infarct. Salariații unității miniere au fost șocați de veste deși se știa că suferise și el, ca și alți angajați din CEO, de boli profesionale.

Nicu Bunoaica, lider de sindicat la Lupoaia, transmite condoleanțe familiei îndoliate, cu atât mai mai mult cu cât excavatoristul decedat fusese membrul său de sindicat. Sindicalistul atrage atenția că personalul din minerit și energie este bolnav, îmbătrânit și este necesară promovarea, de urgență, a unui articol de lege, care se află în comisiile de muncă, privind pensionarea la 30 de ani vechime , a tuturor salariaților care au sau nu grupă de muncă.

Bunoaica chiar propune o grevă japoneză începând cu 1 septembrie tocmai pentru acest lucru, reducerea vârstei de pensionare. Protestul cu banderole albe este acceptat, spune liderul de la Gorj, și de minerii din Valea Jiului dar și de energeticieni de la Iași și Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here