Doi penali, pe lista de candidați ai PNL Vladimir!

2792

Edilul comunei Vladimir, Ion Ianăși, inculpat în dosarul penal privind podul de la Andreești, dar și contabilul suspendat al primăriei, Pasăre Daniel Vasile, și el trimis în judecată tot acolo ca și inculpat, candidează împreună pe aceeași listă a Partidului Național Liberal, la alegerile locale de luna viitoare. Este vorba despre lista de candidați la Consiliul Local Vladimir, încropită de edilul Ianăși, care a ținut morțiș să-l plaseze pe partenerul de dosar penal, Pasăre, agățat de o firmă privată care face contabilitate la primărie, pe locul șase în lista sa, depusă la Circumscripția Electorală Vladimir, pe 13 august.

Liberalii din Vladimir nu se dezmint, iar la alegerile locale de luna viitoare le propun cetățenilor din comună să voteze 14 aleși locali dintre care doi cu dosar penal. Fără nicio rușine, primarul inculpat Ianăși și-a pus pe listă partenerul de fărădelegi, adică pe contabilul primăriei, suspendat din funcție de Prefectură, cu care împarte același dosar penal.
Vă reamintim că, în aprilie anul trecut, același primar care mai vrea un mandat astăzi, deși comuna este un dezastru la capitolul administrare, şi-a petrecut noaptea în arestul IPJ.
Asta, după ce procurorii au aflat că a plătit 270 de mii de lei pentru podul din Andreești, inexistent în privința reabilitării și modernizării. Ca să primească bani de la Guvern, edilul a falsificat documente şi chiar a fotografiat panoul care anunţa investiţia lângă alt pod din comună şi a trimis materialele la Ministerul Dezvoltării.Alături de el, au fost cercetaţi și apoi trimiși în judecată contabilul comunei, dirigintele de şantier şi administratorul firmei care a demarat lucrările, abia după ce au intrat pe fir poliţiştii. Edilul a fost plasat atunci sub control judiciar și a fost trimis în judecată pentru aceste fapte de corupție, alături de contabilul Pasăre pe care și l-a plasat în lista de consilieri. Dosarul se află în curs de judecată la Tribunalul Gorj.Primarul comunei Vladimir aspiră la al doilea mandat. El a mai avut probleme cu legea şi în trecut. În 2015, a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare după ce a lovit cu maşina un pieton şi a fugit de la locul accidentului.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here