Cel mai performant RMN din Oltenia funcționează, de astăzi, la Spitalul Orășenesc Rovinari

5006

Începând de astăzi, la Spitalul Orășenesc ,,Sfântul Ștefan” Rovinari, este pus în funcțiune cel mai performant aparat de imagistică medicală prin rezonanță magnetică (RMN) din Oltenia.

Aparatul face parte dintr-un lot mai mare de echipamente medicale de ultimă generație în valoare de aproximativ 2 milioane de euro fără TVA, achiziționate de Primăria orașului Rovinari prin POR 2014-2020.
,,Din păcate, deocamdată, serviciile nu sunt decontabile de către CAS și asta pentru că toate contractele între Casele de Asigurări de Sănătate și spitale sunt încheiate la început de an, iar spitalul din Rovinari nu avea în dotare acest RMN la momentul încheierii precedentului contract. Există însă posibilitatea ca până la finalul anului să fie încheiate acte adiționale pentru suplimentarea fondurilor, condiții în care serviciile de imagistică medicală să fie decontabile integral. Între timp, pentru a veni în sprijinul cetățenilor, la inițiativa mea, consilierii locali au adoptat o hotărâre de Consiliu Local prin care toate persoanele ale căror venituri/membru de familie se situează sub salariul minim brut pe economie, beneficiază de o reducere cu 50% a tarifelor pentru RMN și Computer Tomograf. Programările pentru RMN se fac la cabinetul din incinta Compartimentului de Radiologie, luni și miercuri între orele 09.00 – 11.00”, a anunțat Robert Filip, primarul orașului Rovinari.
Lista investigațiilor efectuate la laboratorul RMN din cadrul Spitalului ,,Sf. Ștefan” Rovinari este următoarea: RMN cranio-cerebral nativ / și cu SDC, RMN gât nativ / și cu SDC; RMN coloană vertebrală (cervicală, toracală, lomboscrată / segment) nativ / și cu SDC; RMN trunchiuri supraaortice nativ și cu SDC; RMN abdomen nativ și cu SDC; RMN pelvis nativ și cu SDC; RMN hipofiză cu SDC; Colangio RMN; RMN umăr nativ și cu SDC; RMN sinus nativ; RMN extremități.

Peste 1.300 de pacienți au trecut prin triajul epidemiologic
Chiar dacă este un spital doar de rang orășenesc, unitatea medicală din Rovinari oferă servicii de calitate, cu cadre medicale bine pregătite tuturor pacienților. La finele săptămânii trecute, conducerea unității spitalicești din Rovinari a prezentat un raport de activitate din ,,vremuri pandemice”. Luna trecută, la Spitalul Orășenesc ,,Sfântul Ștefan” Rovinari au existat 45 de cazuri pozitive la COVID-19.
,,Am decis să vă prezentăm un raport de activitate pentru a înţelege realitatea cu care se confruntă Spitalul Orăşenesc Rovinari. Chiar dacă nu am mai publicat informări în ultimul timp, situaţia este cât se poate de serioasă, iar munca medicilor şi asistenţilor din unitatea noastră a fost una colosală. Dacă din 15 aprilie până în 30 iunie la Spitalul Orăşenesc Rovinari au existat doar 11 persoane confirmate cu noul Coronavirus, numai în luna iulie au fost 45 de cazuri pozitive. Totodată, între 1 şi 20 iulie, nu mai puţin de 1.334 de persoane au trecut prin triajul epidemiologic. Încă o dată, facem apel la înţelegere şi respect reciproc. Suntem perfect conştienţi că timpii de aşteptare pentru consult au crescut, însă nu putem face rabat de la măsurile de protecţie atât de necesare în aceste momente. Vă rugăm să vă protejaţi pe cât de mult posibil. Purtaţi ÎNTOTDEAUNA mască atunci când vă aflaţi în zone aglomerate, magazine, când intraţi în contact cu persoane posibil suspecte de infectare cu noul Coronavirus, etc. De asemenea, vă rugăm să purtaţi mască atunci când vă prezentaţi la Ambulatoriu sau Spital.
Protejându-vă pe dumneavoastră, îi protejaţi şi pe ceilalţi! Suntem aici pentru dumneavoastră! Vă mulţumim!”, a transmis conducerea Spitalului Orășenesc Rovinari.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here