Angajat CEO, prins la furat de lemne în Asociația de Proprietari Valea Bistriței!

2339

Astăzi în jurul orei 13.00, Vasile Tivig, angajat al unei cariere a CEO, de loc din satul Frâncești, comuna Peștișani, a fost prins de poliție, cu un tractor care trăgea după el o remorcă plină de lemne. Polițiștii de la județ, l-au așteptat pe tractorist să coboare cu utilajul până în drumul care face legătura dintre Peștișani și Hobița.
La controlul făcut de polițiști, conform martorilor, tractorist nu a prezentat documente de proveniență a materialului lemnos, în remorcă fiind 2-3 mc de lemn de esență stejar, motiv pentru care a fost însoțit la depozitul Ocolului Silvic Tismana.
La destinație, conform procedurii, lemnul urma să fie confiscat, și să se întocmească dosar penal.
Interesant este tractorist este văr primar cu președintele Asociației Valea Bistriței, de unde s-a sustras lemnul depistat la controlul în trafic, ruda fiind totodată polițist local în comună.

Drept la Replică
În data de 07.08.2020, orele 9:00 am anunţat pădurarul titular de canton, Vaidianu Nicolae, că mă voi deplasa în padurea proprietate a mamei mele, Tivig Irina, pentru a ridica lemnul de foc pe care îl aveam marcat de Ocolul Silvic Brâncuşi pentru asigurarea încălzirii în gospodărie, conform Actului de Punere în Valoare nr. 1656468-GJ- 25758869/20.07.2020 precum şi a Autorizaţiei de Exploatare nr. 1626964/20.07.2020, pe care vi le ataşez în copie, documente din care rezultă cu certitudine ca materialul lemnos provenea din pădurea noastră şi a fost marcat, respectiv tăiat în condiţiile legii Şl NU ERA FURAT!
Prin urmare, titlul dumneavoastră ,,Angajat CEO, prins la furat de lemne în Asociaţia de Proprietari Valea Bistriţei” este tendenţios şi calomniator la fel şi referirea la unitatea la care lucrez, la asociaţia de proprietari din care fac parte sau la rudele mele, cu atât mai mult cu cât mă aflam în timpul meu liber. Menţionez faptul că la momentul apariţiei ofiţerului de poliţie mă aflam oprit pe un drum de exploataţie forestieră în pădure şi nu pe drumul public Peştişani- Hobiţa după cum greşit aţi afirmat în articol, aşteptând pădurarul să îmi întocmească Avizul de însoţire, după cum stabilisem anterior, însă se pare că acesta, deranjat de solicitarea mea, a preferat să trimită un ofiţer de poliţie, căruia i-am prezentat documentele de provenienţă, Autorizaţia de Exploatare şi i-am explicat motivul prezenţei mele în acel loc.
În concluzie, nu poate fi vorba de un furt de lemne sau alte aspecte penale, după cum în mod tendenţios aţi afirmat în articol, drept urmare vă solicit să faceţi cuvenitele rectificări, având în vedere şi faptul că nu aţi luat niciun punct de vedere niciuneia din părţile la care aţi făcut referire în articol.
În speranţa că veţi face cuvenitele rectificări, aştept scuzele dumneavoastră.
Cu respect, Tivig Vasile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here