E șantier în orașul Rovinari! Sistem de iluminat public pe led, introdus, iar străzile și trotuarele sunt asfaltate!

1290

Orașul Rovinari nu contenește cu investițiile care să aducă beneficii rovinărenilor! Edilul Robert Filip derulează în prezent proiecte ce presupun asfaltarea trotuarelor și a străzilor, dar și introducerea unui sistem public de luminat pe bază de led, fapt care a creat un disconfort în ultimele săptămâni.

,,Ne cerem scuze pentru disconfortul creat în cursul acestor săptămâni în orașul Rovinari, unde au început lucrările la sistemul de iluminat public inteligent cu led, lucrări ce constau și în introducerea subterană a cablurilor electrice, telefonie, internet și cabluri TV. În cadrul proiectului vor fi montate aproximativ 1.050 de lămpi cu led, 700 de stâlpi, iar rețeaua deja existentă va fi extinsă cu aproximativ 1,2 kilometri. Valoarea proiectului este de 8.103.660,36 lei, la care se adaugă și co-finanțare de 2% din partea Primăriei Rovinari. Pe lângă beneficiile economice, întregul sistem de iluminat va fi controlat printr-un sistem integrat de dimming și telegestiune, ce va permite controlul de la distanță, identificarea rapidă a defectelor, precum și stabilirea intensității luminii în funcție de condițiile meteo. De asemenea, vă informăm faptul că am luat această decizie în contextul în care orașul Rovinari beneficiază de asfaltarea tuturor străzilor și trotuarelor printr-un program european în valoare de aproximativ 100 de miliarde de lei vechi”, a anunțat Robert Filip, primarul orașului Rovinari.
Lucrările efective la proiectul de modernizare a sistemului de iluminat public din orașul Rovinari au demarat la sfârșitul lunii mai. Proiectul este co-finanțat din Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3.1. – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor, Operațiunea C – Iluminat public.
În valoare de 8.103.660,36 de lei, inclusiv TVA, la care Primăria Rovinari vine cu un aport de doar 2%, proiectul vizează două obiective specifice: scăderea cu 41,7% a gazelor cu efect de seră și scăderea cu peste 40% a consumului de energie electrică față de perioada anterioară implementării proiectului. În cadrul proiectului vor fi montate aproximativ 1050 lămpi cu led, 700 de stâlpi, iar rețeaua deja existentă va fi extinsă cu aproximativ 1,2 kilometri. Termenul de finalizare al proiectului este de 17 luni, însă lucrările ar putea fi încheiate cu mult înainte de termen dacă lucrurile vor decurge normal.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here