Tragedie la Roșiuța! Tată și fiică morți într-un accident la Craiova!

3613

Dramă de nedescris într-o familie din apropiere de Motru, după ce o fetiță de doar 6 ani și tatăl său, de 41 de ani, și-au pierdut viața, ieri, într-un cumplit accident rutier produs la Craiova. Mama fetei, în vârstă de 34 de ani, se zbate și ea între viață și moarte, după ce mașina în care se aflau cu toții a fost izbită în plin de o alta venită de pe contrasens. Șoferul acesteia a avut intenții clare de suicid, motiv pentru care a intrat pe contrasens, numai că nu și-a pus capăt zilelor doar lui, ci a curmat și viața gorjenilor care au murit nevinovați în această nenorocire rutieră.
Dan și Ramona Băcescu au plecat la mare cu noaptea în cap pentru a parcurge drumul spre litoral pe răcoare. Cu o zi înainte cei doi soți își cumpăraseră o mașină nou-nouță de la un dealer din Târgu-Jiu, iar seara îi făcuseră asigurarea CASCO pentru că urmau să plece la drum și voiau să scape de grija unor eventuale cheltuieli în cazul vreunui accident mai ușor. Nimeni nu s-a gândit vreodată la ce putea fi mai grav și de aceea, luni seara, când au venit la Roșiuța să le arate părinților lui Dan mașina cea nouă nici nu au zăbovit prea mult, dorind să se revadă ulterior și să discute mai multe.
„Luni, a primit telefon că i-a venit mașina cea nouă și s-a dus după ea la Târgu-Jiu. După ce a luat-o a dat pe la noi ca s-o vedem și noi. Era cu fata și cu nevasta. Nu au stat prea mult pentru că au zis că pleacă devreme la mare și vor să se odihnească. Mai ales el că știa că era un drum destul de lung, deși el e obișnuit cu drumurile că era șofer pe tir și conducea mult. După ce ne-au arătat mașina au plecat ca să se odihnească. Azi dimineață(nr. ieri) când am fost sunați nu ne-a venit să credem pentru că el era un șofer extraordinar de cuminte. Nu înțeleg cum să se producă accidentul că știu că el nu mergea cu viteză.
Mai ales că mai avea și fata în mașină. O iubeam pe nepoțica asta de nu vă pot spune”, a spus Maria Băcescu, mama bărbatului decedat. Vestea a picat ca un trăsnet, mai ales că în spatele mașinii lui Dan Băcescu se afla o alta, cu alte rude ale acestuia, care, involuntar, au asistat la scenele cumplite derulate pe șoseaua de centură a Craiovei în doar câteva clipe în zorii zilei. O mătușă a acestuia spune că vestea a șocat pe toată lumea, mai ales că în cursul zilei toți așteptau telefon de la Dan ca să afle că au ajuns cu bine la mare. „Erau o familie fericită, mai ales că i-am văzut când au venit cu mașina și erau foarte bucuroși. El venise acasă din cursele de pe tir de vreo săptămână. Își luase concediu ca să își poată cumpăra mașina și să meargă la mare apoi cu ea.
Am vorbit cu nepoțica și era încântată că mergea la mare și apoi de abia aștepta să înceapă școala ca să fie în clasa întâi. Era bucuroasă și rămăsese să ne revedem cu toții când se întorceau de la mare. De dimineață când am primit cu toți telefoane despre ce a fost la Craiova nu ne-a venit să credem că e posibil așa ceva. Eu am venit la părinții lui acasă, la fratele meu, pentru că vestea l-a șocat efectiv. Amuțise și nu mai spunea nimic. Și mama noastră era șocată. Toți eram șocați și nici acum nu ne vine să credem că a fost posibil așa ceva”, a spus mătușa șoferului din Roșiuța.
O altă rudă a acestuia a aflat de la anchetatorii din Craiova nu doar că șoferul din Dolj care a provocat tragedia a vrut să își pună capăt zilelor și Dan cu familia sa au fost în locul nepotrivit la momentul nepotrivit. Șoferul sinucigaș mergea și cu o viteză foarte mare, pentru a fi sigur că nu mai supraviețuiește în urma impactului, ceea ce s-a și întâmplat. „Nepotul meu era un șofer exemplu.
Dacă avea restricție de 50 km/h el mergea cu 49. Nu a luat niciodată vreo amendă, mai ales pentru viteză. Mașina cu care mergea era nouă, doar ce o luase prin comandă, era extrem de bucuros. De la Serviciul Rutier din IPJ Dolj am aflat că dosarul e înregistrat acum ca omor, că nu mai e un simplu accident rutier. Acel individ a vrut cu o lună și jumătate să se sinucidă, iar de dimineață, pe la 4 și ceva, cu nici o oră înainte de accident, a mers la fratele lui și i-a spus ce are de gând să facă. Și-a luat adio și a spus că în prima mașină pe care o întâlnește o lovește în plin. În mașina nepotului meu înțeleg că a intrat cu 215 km/h. Este clar tentativă de suicid. Păcat că a curmat vieți nevinovate și ne-a distrus sufletește și pe noi toți”, a spus ruda lui Dan Băcescu.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here