Opt licitații pentru găsirea unui constructor

1616

Au bani de investiții, dar nu găsesc constructori! De această situație s-au lovit mai mulți primari din județul Gorj. Licitații s-au tot organizat, dar fără succes, lucrări importante pentru comunitate fiind blocate sau amânate. La rândul lor, patronii firmelor de construcții se plâng de lipsa forței de muncă.
De exemplu, la Motru, a trebuit să se organizeze opt licitații pentru găsirea unui constructor. Este vorba despre reabilitarea a trei instituții de învățământ: două grădinițe și o școală gimnazială.
Într-un final, un constructor din Târgu-Jiu și-a adjudecat contractul. Este vorba despre firma Impex Lumy Nico SRL, a omului de afaceri Nicu Crețu.
„Avem un constructor. Am semnat deja contractul, în valoare totală de 1.127.403 lei. Pentru această lucrare nu găseam constructor. Este a opta licitație pe care am organizat-o”, ne-a declarat primarul Gigel Jianu.
Grădinița cu program prelungit nr. 1 și creșa, precum și Școala Gimnazială nr.1 și Grădinița nr.7, vor beneficia de lucrări de reabilitare termică și de reabilitare a instalațiilor electrice, termice și sanitare.
Contractele presupun și realizarea lucrărilor impuse de ISU pentru autorizarea funcționării acestor instituții de învățământ.
Finanțarea este asigurată cu fonduri guvernamentale, obținute prin Programul de Dezvoltare Locală (PNDL 2), și fonduri de la bugetul local.
I. IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here