Sancțiuni de 4.000 de lei, aplicate de DSP Gorj la secția de Boli Infecțioase, după ce o pacientă a găsit un gândac în mâncare

2150

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj a efectuat acțiuni de control la secția de Boli Infecțiose din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, după ce o pacientă depistată cu noul coronavirus, care era internată în unitatea medicală, a sesizat faptul că a găsit în mâncare un gândac.

,,În perioada 22-24 aprilie 2020, inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj au desfășurat acțiuni de control la secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu în vederea limitării răspândirii infecțiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2. În data de 22 aprilie a.c., inspectorii Direcției de Sănătate Publică Gorj au sancționat contravențional pe șoferul mașinii care transporta hrana bolnavilor, întrucât nu purta echipament de protecție. Acesta a fost surprins în momentul în care a intrat cu autoutilitara în curtea spitalului. Valoarea amenzii se ridică la suma de 2.000 de lei. De asemenea, un ajutor de bucătar a primit un avertisment din cauză că nu purta bonetă. O altă sancțiune, tot în valoare de 2000 de lei, a fost aplicată bucătarului de serviciu, în data de 24 aprilie a.c. Acest control s-a efectuat în urma unei sesizări telefonice făcută de o pacientă internată în secția de Boli Infecțioase. Femeia reclama faptul că a găsit o insectă în mâncare. Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Gorj au efectuat controale la blocul alimentar din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, sancționând bucătarul de serviciu pentru nerespectarea măsurilor prevăzute de normele de igienă în vigoare, privind prepararea, păstrarea, depozitarea, transportul și servirea produselor alimentare. Menționăm că în cadrul blocului alimentar a fost efectuată operațiunea de dezinsecție, atât în preajma sărbătorilor pascale, cât și în seara zilei de 24 aprilie 2020”, a transmis conducerea DSP Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here