În atenția angajatorilor gorjeni!

1817

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca GORJ face cunoscut ca, in temeiul O.U.G. nr. 30/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-Cov-2, pe perioada stării de urgență, pentru perioada suspendării contractului individual de muncă din iniţiativa angajatorului, în cazul întreruperii temporare a activităţii, in conformitate cu dispozitiile art. 52, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, salariații vor beneficia de o indemnizație egala cu 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, suportată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, dar nu mai mult de 75% din castigul salarial mediu brut prevazut de Legea 6/ 2020 ( Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2020). 

De aceste prevederi urmează să beneficieze salariații angajatorilor care îndeplinesc una din următoarele condiții:

  1. întrerup activitatea total sau parțial în baza deciziilor emise de autoritățile publice competente potrivit legii, pe perioada stării de urgență decretate și dețin Certificatul de situații de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prevăzut la art. 12 din Decretul Președintelui României nr. 195/2020. 

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri eliberează certificatul de situații de urgență conform metodologiei aprobată prin Ordinul 791/ 24.03.2020 al ministrului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri .

  1. b)  reduc activitatea ca urmare a efectelor epidemiei COVID-19 și nu au capacitatea financiară de a achita plata tuturor salariilor angajaților lor. 

Angajatorii prevazuti la lit. b) pot beneficia de plata indemnizației prevăzută pentru cel mult 75% dintre angajații care au contracte individuale de muncă active la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here