Ajutorul pentru CE Oltenia, în aer? Orban îl contrazice pe Greblă

2136

Guvernul a aprobat, marți, Ordonanța de Urgență prin care Complexul Energetic Oltenia ar urma să primească 1,2 miliarde de lei din trezorerie pentru achiziționarea certificatelor de dioxid de carbon aferente anului 2019. A doua zi, Guvernul Orban a fost demis prin moțiune de cenzură, iar decizia a apărut în Monitorul Oficial, înainte ca actele adoptate în ședința de marți să fie publicate. Și asta ar fi o mare problemă, susține gorjeanul Toni Mihail Greblă, fostul secretar general al Guvernului.

„Ordonanțele de urgență ale Guvernului care nu au fost transmise Camerei Deputaților și Monitorului Oficial și nu au fost publicate în Monitorul Oficial al României după data la care a fost publicată moțiunea de cenzură prin care Guvernul a fost demis, nu mai pot fi publicate, deoarece Guvernul după această dată nu mai poate să ia nicio decizie cu privire la o ordonanță de urgență sau alte măsuri, altele decât interesează administrarea curentă a treburilor țării”, a declarat Toni Greblă.
Premierul demis Ludovic Orban a afirmat, joi, că cele 25 de Ordonanțe de Urgență adoptate în ședința Executivului de marți seară vor fi publicate în Monitorul Oficial. „Cum să nu fie publicate? Există o procedură”, a spus Orban.
Și vicepremierul Raluca Turcan a susținut că OUG-urile vor fi, cu siguranță, publicate, fiindcă au toate avizele. „Aceasta este o intoxicare. Nu există. În momentul în care premierul le aprobă în ședința de Guvern, vor fi publicate”, a zis Turcan.
În schimb, Toni Greblă mai susține că nimeni din aparatul administrativ nu vrea să-și asume ordonanțele. „Nu vor mai fi publicate în Monitor, pentru că nimeni din structura SGG, direcţiei de pregătire a şedinţelor de guvern, Monitorului Oficial, nu vor accepta să publice asemenea acte normative, care au ieşit dintr-un cadru constituţional reglementat foarte corect de lege. Guvernul interimar administrează problemele curente ale ţării. Nu mai pot adopta OUG”.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here