De dragul Spitalului de Pneumoftiziologie, Pneumologul doljean Ciontea vrea să se stabilească în Gorj

804

pagina 5 Tânărul medic pneumolog Marius-Sorin Ciontea a venit de scurt timp la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu. De origine doljean, pneumologul Ciontea s-a îndrăgostit de actualul său loc de muncă şi de judeţul nostru.

Din acest motiv, el este decis să se stabilească în Gorj, împreună cu soţia şi fiul lor, fiind ferm convins că aici este locul unde trebuie să-şi trăiască viaţa, iar Spitalul de Pneumoftiziologie este unitatea de unde îşi doreşte să iasă la pensie.

Marius-Sorin Ciontea este medic specialist pneumolog şi lucrează la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu de aproape patru luni. În vârstă de doar 31 de ani, pneumologul Ciontea este un tânăr plin de viaţă şi dornic să se dedice carierei sale trup şi Picture 011suflet. „Am venit de la Craiova. Am terminat anul trecut specialitatea, după care mi-am deschis un cabinet privat în Craiova şi ulterior am venit aici. De la 1 decembrie sunt aici şi m-am obişnuit foarte bine. Nu am avut probleme cu acomodarea, doar că familia este mai la distanţă şi acest lucru este puţin greu”, mărturiseşte medicul Marius-Sorin Ciontea. El spune că a ales să lucreze la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu datorită renumelui pe care-l are unitatea sanitară gorjeană în domeniul pneumoftiziologiei: „am ales acest spital pentru că este unul cu tradiţie în medicina românească, în domeniul Pneumoftiziologiei, fiind unul dintre cele mai vechi sanatorii. Aici este aer de munte, atmosferă mai relaxată şi sper că voi ieşi la pensie de aici”.

Doljeanul se face gorjean, pentru fostul sanatoriu Dobriţa

Atât de mult a îndrăgit doctorul Ciontea spitalul la care lucrează, încât este decis să se stabilească în Gorj cu tot cu familie. El este căsătorit şi are un băieţel în vârstă de un an. Sunt căsătorit de cinci ani, am un băieţel de un an şi o să ne facem gorjeni cu acte în regulă. Despre mutarea la Gorj, pneumologul Marius Ciontea spune că „domiciliul probabil ni-l vom stabili în oraş, deşi există şi posibilitatea unei căsuţe pe lângă oraş. Soţia este inginer floricol ca formare profesională, dar a lucrat în cadrul Consiliului Judeţean Dolj, la Protecţia Copilului, acum fiind în maternitate şi mai are încă un an de stat cu copilul. Pentru mine face orice, deci cred că nu vor fi probleme în privinţa stabilirii în Gorj”.

Viitorul Spitalului „Tudor Vladimirescu”, văzut roz de Ciontea

În pofida faptului că, la ora actuală, sistemul sanitar românesc trece printr-o perioadă destul de tumultoasă, pneumologul Marius-Sorin Ciontea are încredere că Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” îi va fi foarte bine în viitor. „Sistemul sanitar este într-o continuă reformare şi va mai dura această situaţie ceva timp. Noi va trebui să ne diversificăm serviciile, nu numai tratarea bolnavilor de tuberculoză. Există un plan pentru crearea unei saline şi a Centrului de Reabilitare Respiratorie, pentru că sunt puţine şi în ţară, iar în zona Olteniei, în afară de centrele de Kinetoterapie, care sunt în marile spitale judeţene, nu există o secţie specială pentru pacienţii cu afecţiuni respiratorii”, declară Marius-Sorin Ciontea, medic specialist pneumolog în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu. Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” este deosebit de bucuros că a reuşit să atragă în echipa medicală a unităţii pe care o conduce un tânăr pneumolog cum este doctorul Ciontea. Trebuie precizat, de asemenea, că tot prin implicarea şi eforturile managerului Tătaru, recent, la acest spital, a ajuns şi tânăra Genoveva Boldea, medic specialist pneumolog, venită tot din Craiova.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here