Elevii din Bolboşi se întorc astăzi la şcoală

369

Activitatea de învăţământ a fost reluată astăzi şi în unităţile şcolare din Bolboşi, comună în care cursurile au fost suspendate timp de patru zile din cauză faptului că autorităţile locale au transmis Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj că nu pot asigura transportul elevilor în condiţii sigure.

La începutul acestei săptămâni, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi conducerea IŞJ Gorj au decis să suspende activitatea didactică în toate unităţile de învăţământ de pe raza judeţului pentru zilele de 13 şi 14 februarie. Din cauza ninsorii abundente, autorităţile locale şi conducerea unităţilor de învăţământ din opt comune au solicitat suspendarea cursurilor şi pentru ziua de miercuri. Elevii din Bolboşi au fost singurii care s-au bucurat de încă o zi de vacanţă, cursurile în această comună fiind suspendate şi joi, tot din cauza drumurilor comunale înzăpezite. Între timp această problemă a fost remediată iar cei aproximativ 460 de elevi şi preşcolari din Bolboşi s-au întors astăzi la cursuri.

Orele pierdute, recuperate cel mai probabil sâmbăta

În ceea ce priveşte recuperarea orelor pierdute, în principiu conducerea IŞJ Gorj a sugerat ca acest lucru să se facă în data de 25 februarie, respectiv 3 martie, însă este vorba numai de recuperarea cursurilor din zilele de 13 şi 14 februarie. “Astăzi s-a reluat şcoala în toate unităţile de învăţământ din judeţ. Noi am sugerat ca recuperarea orelor pierdute să se facă sâmbătă, pe 25 februarie şi 3 martie însă precizăm că este vorba de recuperarea cursurilor din zilele de 13 şi 14 februarie, când activitatea didactică a fost suspendată la nivelul întregului judeţ. Dacă apar însă probleme sau sunt alte activităţi programate în aceste zile, de exemplu olimpiade, recuperarea se poate face şi în alte date. Calendarul recuperărilor orelor de curs se stabileşte de către directorii unităţilor şcolare”, a precizat Justin Paralescu, inspector şcolar general în cadrul IŞJ Gorj.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here