Iohannis a promulgat dublarea alocațiilor. Vîlceanu: Nu e nicio sursă de finanțare!

1816

Președintele Klaus Iohannis a promulgat marți, 14 ianuarie, legea care va dubla alocațiile copiilor. Actul normativ a fost votat în Parlament la finele anului trecut, în ciuda opoziției PNL care a reclamat lipsa resurselor financiare.
Imediat după acest anunț, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că majorarea alocațiilor nu se poate face peste noapte, pentru că nu sunt fonduri prevăzute în buget, astfel că cel mai probabil măsura va putea fi implementată după rectificarea bugetară din luna iulie 2020.
Un schimb de replici dur, pe această temă, a avut loc, luni, între președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, și fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, la un post central de televiziune. Budăi i-a reproșat deputatului Vîlceanu că Guvernul Orban „nu e în stare” să găsească soluții pentru a majora alocațiile copiilor.
La rândul său, Vîlceanu a ținut să-i reamintească deputatului PSD că, anul trecut, partidul din care face parte a votat împotriva măririi alocațiilor. „Anul trecut, impactul bugetar pe alocații era de 2 miliarde, anul acesta e de 7,5 miliarde. Nu ați spus de unde e sursa de finanțare”, a spus Vîlceanu. Budăi a reacționat imediat: „Ba este în amendament, uitați-vă”. „Nu, nu e nicio sursă de finanțare!”, i-a transmis Vîlceanu. Și contrele au continuat. „Eh. Dar dumneavoastră ce sursă de finanțare ați pus? Păi, spuneți sursa!”, l-a luat la rost Budăi. „Nu pot să vă spun”, a completat Vîlceanu.
Potrivit legii promulgate, alocaţia de stat va fi de 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap, 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani și 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.
După ce legea va fi publicată în Monitorul Oficial, Guvernul va trebui să găsească o soluție pentru aplicarea măsurii.
I.I.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here