Patron cercetat pentru afaceri cu firme fantomă

417

Comisarii Gărzii Financiare Gorj au depistat o firmă din municipiul Târgu-Jiu care a înregistrat în evidenţele contabile facturi fiscale emise în numele unor firme fantomă. În acest caz, reprezentanţii GF Gorj au înaintat act de sesizare penală organelor de cercetare pentru nedeclararea la bugetul de stat a TVA-ului şi a impozitului pe profit.

În cursul acestui an, o firmă din Târgu-Jiu a înregistrat în evidenţele contabile mai multe facturi fiscale emise în numele unor firme fantomă din Bucureşti şi din Judeţul Argeş; aceste firme nu funcţionează la sediul social declarat şi nu au depus la organele fiscale nici un fel de deconturi sau declaraţii din care să rezulte activitatea desfăşurată şi veniturile obţinute. Potrivit comisarilor Gărzii Financiare Gorj, aceste facturi nu reflectă operaţiuni reale şi au fost înregistrate în evidenţele contabile doar în vederea măririi nejustificate a cheltuielilor şi deducerii TVA-ului aferent, în scopul diminuării impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat.

Valoarea totală a acestor facturi s-a ridicat la 704.320 lei.

Astfel, conform reprezentanţilor Gărzii Financiare Gorj, bugetul statutului a fost prejudiciat cu suma de 227.421, reprezentând TVA şi impozit pe profit necalculat şi nedeclarat. Prin urmare, pentru toate aceste fapte, s-a înaintat o sesizare penală organelor de cercetare.

M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here