În Gorj – Se aşteaptă rectificarea bugetară pentru spitale

363

cjasUnităţile spitaliceşti de pe raza judeţului nostru încă reuşesc să se descurce cu actualul buget. Din fericire, în următoarea perioadă va veni o rectificare bugetară, fapt confirmat de reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a primit, recent, o rectificare bugetară în valoare de peste 16,4 milioane lei. Din această sumă, cea mai mare parte revine unităţilor farmaceutice, 12,5 milioane de lei. De asemenea, s-a mai primit suma de 5,2 miliarde de lei vechi pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj, 240 de milioane de lei vechi pentru analizele de laborator şi pentru îngrijirile la domiciliu, 280 de milioane de lei vechi. Deocamdată, pentru unităţile spitaliceşti din judeţul nostru nu s-au primit bani în urma rectificării bugetare. Daniel Şurlea, director adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj susţine că „în perioada următoare va veni şi la spitale; până atunci, însă, nu sunt probleme. Cel puţin în august şi septembrie toate spitalele se descurcă”. Cât priveşte suma ce ar trebui să vină, în urma rectificării, pentru unităţile spitaliceşti din Gorj, Şurlea spune că „150 de miliarde ar fi ideal, dar ne-am descurca şi cu mai puţin, şi cu 100 de miliarde”.

Spitalele se descurcă cu banii până în octombrie

spital novaciManagerii unităţilor spitaliceşti din judeţul nostru confirmă faptul că actualul buget le este suficient pentru acoperirea cheltuielilor până la rectificarea bugetară. „Cu ce avem în buget acum, ne descurcă, dar suntem la limită. În octombrie s-ar epuiza suma pe care am primit-o; aşadar, aşteptăm rectificarea bugetară”, a declarat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci. Şi conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu spune că se descurcă, deocamdată, cu acoperirea cheltuielilor. „Nu sunt probleme la plata salariilor. Ne descurcăm la fel ca toate spitalele. Actualul buget acoperă primele trei trimestre din an. Până în luna septembrie, cel puţin, ne descurcăm”, a explicat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”. Aceeaşi situaţie se regăseşte şi la restul spitalelor din judeţul Gorj. Totuşi, deşi actualmente încă se mai pot acoperi cheltuielile din unităţile sanitare, rectificarea bugetară pentru acestea este aşteptată cu interes atât de către reprezentanţii CJAS, cât mai ales de către cei din conducerea spitalelor.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here