Turburea, comuna înghițită de gunoaie! Ultima amendă pentru primărie este de 10.000 de lei

2618

Garda de Mediu Gorj a aplicat amenzi drastice primăriei conduse de edilul Ion Bârcă, pe motiv că nu gestionează corect problema deșurilor menajere care sufocă localitatea. Ultima amendă aplicată, chiar săptămâna trecută, este de 10.000 de lei, instituția încasând amenzi de 40.000 de lei, din septembrie și până în prezent. Toate reclamațiile făcute la adresa instituției publice care a ajuns să îngroape deșeurile ori să le ascundă pe sub poduri s-au adeverit.

,,Ultima amendă a fost dată săptămâna trecută, de 10.000 de lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor.
Garda de Mediu a aplicat însă trei sancțiuni în valoare totală de 40.000 de lei.
Două la primărie și una la o firmă care a abandonat deșeuri pe raza comunei”, a declarat șeful Gărzii de Mediu, Gheorghe Sanda.
Situația, deși gravă, pare total ignorată de primăria din Turburea, asta deși comisarii Gărzii de Mediu Gorj golesc contul administrației cu suma de 40.000 de lei.
Nepăsarea pornește și de la faptul că amenzile nu sunt pe persoane fizice, deși practic sunt achitate din buzunarul administrației locale, nu din al celor care au greșit, ignorând cu bună știință problema.
Reprezentanții Gărzii de Mediu susțin că le-au lăsat autorităților sancționate un plan de măsuri, termenul de îndeplinire fiind aproape de final.
În cazul în care autoritățile nu le vor îndeplini, autoritățile sunt pasibile de noi amenzi, la fel de drastice, ultima fiind de 10.000 de lei.
Primăria are un serviciu de gospodărie comunală care are în atribuții și colectarea deșeurilor și transportarea lor la Târgu-Jiu.
Lanțul acesta este însă rupt, iar salariații serviciului nu își îndeplinesc obligațiile de serviciu, spun verificatorii.

Cărăuș, nu gunoier
Cert este că, Victor Banța, consilier județean PNL, a fost la un pas să fie linșat, duminică, la Turburea, chiar de către un salariat al acestui serviciu, omul făcând cărăușie la vot.
Pentru faptă, salariatul s-a ales cu sancțiune. Astfel, în loc ca aceste persoane să adune deșeurile din toată comuna, fac cu totul și cu totul altceva, în timp ce deșeurile se înmulțesc pe străzi, lângă locuri de joacă, ape curgătoare, afectând pânza freatică a fântânilor din zonă și îmbolnăvind populația.
Victor Banța a sesizat DSP Gorj în acest sens, Garda de Mediu și Direcția Sanitar Veterinară, în Turburea existând focar de pestă porcină africană.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here