Cercul pedagogic este o modalitate eficientă de formare în învăţământul preuniversitar pentru că are în componenţă schimbul de practici, actualizarea procedurilor de lucru la nivelul specialităţilor. În cadrul cercului sunt lansate comunicări importante, anunţuri şi invitaţii care merită să fie luate în consideraţie şi care ajută pe colegi în dezvoltarea profesională şi personală.
Cercul pedagogic al educatoarelor grupelor mijlocii din municipiul Târgu-Jiu și orașul Rovinari a avut loc în data de 21 noiembrie la Grădinița Priki’n Dell din Târgu-Jiu, unde au participat 50 de cadre didactice din județ. Activitățile au avut următoarele teme de dezbatere: 1. Modalități de realizare a planificării activităților instructiv – educative din perspectiva noului curriculum – ateliere de lucru – exemple de bune practici; 2. Educația timpurie în România, factor de facilitare a accesului la educație pentru toți copiii: – dezbateri tematice; 3. Diseminare Ateliere de Vară Șotron 2019. Acţiunea a fost condusă de director, lect. univ. dr. Matei–Cernăianu Alice, împreună cu responsabil Cerc pedagogic prof. Barb Augusta Victoria și metodist prof. Bîzdoacă Ana – Maria, prof. Bălănescu Camelia sub îndrumarea doamnei inspector şcolar de specialitate, prof. Gruescu Anda Janina.
,,Schimbarea începe cu mine!”- mentalitate deschisă în educație aplicată în sistemul educațional românesc, este una din temele importante cu un impact emoțional, ce a fost explicată și apoi pusă în practică de către lect. univ. dr. Matei–Cernăianu Alice. ,,Atunci când avem o Mentalitate Deschisă, celălalt contează la fel ca mine, deci nevoile, provocările și obiectivele lui contează, țin cont de ele atunci când îmi urmăresc propriile mele obiective, de fapt îmi transformă obiectivele personale și generează impact pentru NOI și nu doar pentru MINE. Azi însă, avem nevoie de instrumente și cercetare ca să ne reîntoarcem la esență și la noi înșine. De aceea, procesul educațional este cel mai important pivot al acestei schimbări de mentalitate. Dacă generațiile noastre de copii vor crește cu o astfel de mentalitate, în care ,,a-mi păsa de ceilalți”și ,,a lucra împreună” sunt la loc de cinste, cu siguranță, Romania va fi din ce în ce mai frumoasă”, a declarat lect. univ. dr. Matei–Cernăianu Alice. Cu zâmbete, căldură, aprecieri, încurajări și cu amintirea unei zile de pline emoție și de neuitat, au plecat educatoarele de la acțiunea desfășurată astăzi în această unitate. ,,Activitățile derulate, ideile creative puse în practică, încrederea, prietenia, îmbrățișările și jocurile desfășurate împreună, ,, bagajele„ de azi le voi lua cu mine, pentru ca ele nu sunt acele ,,bagaje” de care fug toți profesorii, ci acele ,,bagaje” pline de inspirație și motivație pentru o educație de calitate. Mulțumesc, SuperTeach Alice, pentru energia pozitivă împărtășită cu noi, pentru starea de bine pe care ne-ai transmis-o pentru implicarea necondiționată și, nu în ultimul rând, de profesionalismul de care ai dat dovadă în tot ceea ce s-a văzut azi”, ne dezvăluie prof. Popescu Ramona de la Grădinița Nr. 31 Târgu-Jiu.
,,Amintirile noastre sunt singurul paradis din care nu putem fi izgoniți”, semnează familia Priki’n Dell Târgu-Jiu.
Izabella Molnar