Despăgubiri de zeci de mii de euro, după un accident mortal

2097

Un gorjean a fost condamnat de judecători la 1 an și 9 luni închisoare cu suspendare, după ce a fost găsit vinovat pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă, după ce acesta a recunoscut faptele și probele depuse la dosar de procurori împotriva sa.
Remus Valentin Tudor nu va merge însă în spatele gratiilor pentru că executarea pedepsei a fost înlocuită cu un termen de supraveghere de 2 ani, timp în care șoferul trebuie să presteze și 60 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Târgu-Jiu sau a DGASPC Gorj.
Firma la care acesta avea polița de răspundere civilă auto va trebui însă să achite în numele bărbatului despăgubirile stabilite acum de magistrați. Spitalul Județean de Urgență Craiova ar urma să primească peste 3600 de lei, în timp ce Ambulanța Gorj ar urma să încaseze circa 852 de lei. Banii vor fi plătiți corespunzător proporției de 50% culpă stabilită în sarcina inculpatului, după cum se arată în decizia instanței. Judecătoria Târgu-Jiu a obligat firma de asigurări să suporte și despăgubiri de zeci de mii de euro pentru rudele bărbatului accidentat de inculpat.
„Admite în parte acţiunile civile exercitate de către părţile civile Istratii Vladimir, Istratii Ana, Drăgan Olga şi Istratii Igor Vladimirovici şi obligă partea responsabilă civilmente Societatea de Asigurare-Reasigurare CITY INSURANCE S.A. să plătească, corespunzător proporţiei de culpă de 50% a inculpatului: – părţii civile Istratii Vladimir suma de 10.834, 735 lei cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând daune materiale şi echivalentul în lei la data plăţii a sumei de 30.000 euro cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând daune morale; – părţii civile Istratii Ana echivalentul în lei la data plăţii a sumei de 30.000 euro cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând daune morale; – părţii civile Drăgan Olga echivalentul în lei la data plăţii a sumei de 15.000 euro cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând daune morale; – părţii civile Istratii Igor Vladimirovici echivalentul în lei la data plăţii a sumei de 15.000 euro cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând daune morale”, au decis magistrații.
Inculpatul va trebui să suporte și el plata către stat a sumei de 1.500 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Decizia instanței nu este definitivă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here