FOTO: Turism electoral la Drăguțești! Votanții, transportați și în portbagaj

3194

Alegerile prezidențiale au fost o miză în comuna Drăguțești, unde se demonstrează că există o bătălie adevărată pe votanți între PSD și PNL, urmare a trecerii, încă fără adeziune, a primarului Ion Popescu de la ALDE în rândurile social-democraților. Cu siguranță și din acest motiv, la Drăguțești s-a înregistrat, la scrutinul de duminică, un număr impresionant de votanți pe listele suplimentare. Mai exact 581 de ,,turiști electorali”, cum sunt numiți respectivii de pesediștii din Drăguțești, ar fi fost aduși în localitate cu sprijinul PNL.

Cert este că, mai multe fotografii cu votanții, deloc din localitate, au fost făcute la secțiile din Cârbești și Urechești, fiind plasate pe rețelele de socializare. Votanții în cauză au fost aduși aici cu mașini mici, dar cu mai multe locuri, unul fiind surprins chiar când cobora, în curtea școlii din Cârbești, chiar din portbagajul autoturismului. Din aceeași mașină au coborât mai mulți inși, care au intrat apoi în secția de votare.
Alții au venit cu o mașină de pompe funebre, care ar fi făcut, duminică, curse din localitățile din apropierea Drăguțeștiului la secțiile de votare din această comună, dar și cu dubițe, din Rovinari și Dănești, spun pesediștii.
Cert este că, prezența la urne în Drăguțești a fost peste media obținută în județ, aici fiind înregistrată o prezență de 61%. 2573 de persoane au votat în Drăguțești, 581 pe liste suplimentare.
41% dintre participanții la scrutin și-au dat votul pentru candidata PSD, 30% pentru PNL, pe locul al treilea fiind candidatul Diaconu.
La scrutin, rezultatul a fost al organizației PSD Drăguțești, membrii și conducerea filialei fiind foarte activi și vizibili în campanie, și mai puțin al primarul Popescu. Procentul obținut acum de organizație este aproximativ același pe care PSD l-a luat și la europarlamentare.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

  1. „..încă fără adeziune, a primarului Ion Popescu de la ALDE în rândurile social-democraților.”
    PAI daca e FARA adeziune cum puteti afirma asa ceva? Ati visat voi noaptea sau DOAR BANUITI? Atata timp cat NU are adeziune semnata este doar o PREZUMTIE so domnilor ziaristi nu va transformati in Dan Diaconescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here