Puţini petrecăreţi la Ziua Muncii de la Drăgoieni

387

DSCN1109Tradiţionala petrecere câmpenească, cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii, a strâns, în acest an, puţini gorjeni în pădurea din Drăgoieni. În ciuda programului special pregătit de autorităţile locale, a tradiţionalilor mititei serviţi alături de berea rece, nu au determinat petrecăreţii să participe la acest eveniment.

Participanţii de anul trecut la petrecerea câmpenească din Dumbrava Drăgoieni nu s-au mai înghesuit aici la ediţia din acest an. Ploaia şi vremea închisă i-a ţinut pe majoritatea acasă, puţini fiind cei care s-au încumetat să plece de acasă pentru a petrece la iarbă verde. Nici măcar spectacolul oferit de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” nu a reuşit să strângă în jurul scenei mulţimea de iubitori ai muzicii populare autentice iar cei 27 de comercianţi care au invadat poiana nu s-au bucurat de prea mulţi clienţi. ,,deşi suntem la jumătatea zilei am avut doar 20 de clienţi”, a declarat dezamăgit un comerciant care şi-a expus cu generozitate marfa la vânzare. Agenţii economici, profitând de faptul că nu vor achita nimic autorităţilor pentru spaţiul ocupat în pădure, au încins grătarele pregătind mititei, aripioare, carne de porc, frigărui şi hamzii.

La propriul grătar

DSCN1103Membrii unor grupuri mici de petrecăreţi şi-au amplasat propriile grătare, pe care şi-au pregătit fripturi după propriul gust. „Are un farmec aparte grătarul pregătit de noi aici. Nu ne grăbeşte nimeni şi savurăm liniştiţi frigăruile, cârnăciorii şi fripturile noastre. Având şi copiii cu noi, ne este mai lejer să petrecem această zi lângă propriul grătar amplasat aici, în apropierea bâlciului”, declara Mihai Ciobotea. Exemplul său şi al familiei lui a fost urmat şi de alţi gorjeni. Cu toţii aşteaptă deja petrecerea câmpenească următoare, care va fi organizată în Poiana Narciselor din Preajba.

M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here