SGA Gorj a dat startul lucrărilor de primăvară

392

gunoi-pe-apaLucrătorii din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj au început să desfăşoare diverse acţiuni de verificare a stării tehnice şi funcţionale a lucrărilor hidrotehnice aflate în administrare proprie, precum şi participarea la acţiuni privind starea cursurilor de apă neamenajate.

“Anual în fiecare primăvară, dorim să inventariem punctele critice pe cursurile de apă neamenajate pentru a se putea interveni operativ în vederea prevenirii eventualelor inundaţii şi să depistăm noi depozite de gunoaie, procedându-se la eliminarea lor, această acţiune având un caracter semi-permanent ”, a declarat Doina Isar, inginer şef în cadrul SGA Gorj.

Potrivit acesteia, până la această oră s-au făcut defrişări şi despotmoliri de capete de pod şi angajaţii SGA Gorj au intervenit cu lucrările în două puncte critice: pe Blahniţa la Săcelu şi pe Sohodol la Stroieşti. Pe tot parcursul acestui an, SGA Gorj va executa din surse proprii pe cursurile de apă, din surse proprii, lucrări mecanizate în vederea asigurării secţiunii de scurgere la ape mari precum şi consolidări de maluri.

Doina Isar a mai spus că pentru acest an, SGA Gorj are în plan realizarea a 80.000 de metri cubi de terasamente, din care doar 11.000 vor fi realizaţi în această lună. Toate lucrările realizate de echipa SGA vor fi făcute în principiu cu utilajele din dotare, respectiv un buldozer, un excavator şi un multifuncţional, urmând ca la nevoie să se apeleze şi la închirierea de utilaje.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here