Permanent la datorie

552

grup_politisti_01De peste 20 de ani de democraţie, tot omul s-a bucurat şi se bucură de o adevărată libertate. În a-şi manifesta în întreaga plinătate a fiinţei sale gândurile şi sentimentele umane. În multe cazuri, însă, această libertate e înţeleasă de fiecare membru al societăţii în moduri şi chipuri variate, stăpânit de ideea că poate face orice, fără limite în cadrul unei asemenea libertăţi.

Trebuie ştiut de fiecare dintre noi că şi aria aceasta a libertăţii are unele limite, unele principii, ce se impun a fi respectate, peste care nu-i este permis nimănuia să le nesocotească, să le ignore. A fi liber înseamnă a-ţi afirma gândurile şi sentimentele personale în aşa fel încât să nu deranjezi semenii tăi, să nu aduci prejudicii bunului mers social, într-un cuvânt să nu diminuezi adevăratul sens al democraţiei. Însă, pentru încadrarea în limitele legale ale actului de libertate sunt instituite, de sus şi până jos, organe care au datoria şi obligaţia profesională să vegheze la respectarea regulilor şi normelor de convieţuire umană.

În acest sens, organele de poliţie sunt chemate să facă acest lucru. Pe teritoriul patriei, în cadrul fiecărei localităţi administrativ – teritoriale există posturi de poliţie, care au menirea să asigure şi să supravegheze respectarea normelor şi principiilor de ordine şi linişte de către toţi membrii comunităţii. E cunoscut şi faptul că în cadrul fiecărei aşezări umane există şi unele elemente turbulente, care încearcă să producă, prin variate forme de manifestare, deranjarea ordinii şi liniştii publice, în sensul că produc scandal în familie, în locuri şi localuri publice, că se dedau la săvârşirea unor acte de violenţă, de înşelăciune, de agresare a unor persoane de diferite vârste, de furturi din bunurile unei persoane sau a unor unităţi economice. Pentru prevenirea şi combaterea unor asemenea acte inumane, organele de poliţie sunt chemate să tragă la răspundere asemenea indivizi, certaţi cu legea, cu respectarea regulilor de comportament civic şi moral. La Săcelu, Postul de poliţie este încadrat cu trei lucrători de poliţie, care, pe drept cuvânt, sunt prezenţi permanent la datorie, atât ziua, cât şi noaptea.

Pe şeful postului de poliţie, dl. Rădescu Ion, cât şi pe cei doi colaboratori ai săi: dl. Bucălae Gabi şi dl. Pătroescu Ion îi poţi întâlni la tot pasul, făcându-şi datoria cu simţ de răspundere. Ca rezultat al activităţii de ordine şi linişte pe tot teritoriul localităţii, când stăpâniţi de dorinţa îndeplinirii cu simţ de răspundere, în localitatea noastră, în ultima vreme, s-au produs evenimente ieşite din comun, iar măruntele abateri de la o convieţuire umană, demnă de luat în seamă, au fost combătute, sancţionate şi rezolvate cu promptitudine. Pentru un asemenea comportament sunt stimaţi, preţuiţi şi respectaţi de majoritatea locuitorilor acestei aşezări umane. În acest sens, socotesc că se cuvine ca şi pe această cale, atât şeful postului de poliţie, dl. Rădescu Ion, cât şi celor doi colaboratori, dl. Bucălae Gabi, Dl. Pătroescu Ion merită să le acordăm toată stima, respectul şi gratitudinea noastră.

Prof. pensionar Alexandru BĂRĂSCU, Săcelu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here