Cititorii ne scriu – Stimată Redacţie a Cotidianului ”Gorjeanul”

461
Subsemnaţii Raţă I.Gheorghe şi Ciolacu I.Gh. din comuna Godineşti sat Godineşti, judeţul Gorj, facem apel la dumneavoastră şi în acest fel se vor sesiza din oficiu organele legii, pentru a face lumină în următoarele cazuri:

1.Primarul comunei Godineşti, Corbeanu Gh., în mod deliberat, nu apără domeniul public al Şcolii cu clasele I-IV, din satul Godineşti, având o suprafaţă de 4554 m pătraţi, făcând parte din domeniul public, încă din anul 1837, când a fost construită prima şcoală din Godineşti. Încă din 2004, ne luptăm cu acest primar iresponsabil, care face toate tertipurile pentru ai da din acest domeniu public, numitului Bivolaru I.Gh.. Din toamna anului 2004, acesta şi-a mutat gardurile pe domeniul public, facând şi construcţie fără autorizaţie sub ochii lor. Văzând că nu se ia nicio măsură, am făcut în scris primarului şi secretarului, dar fără niciun rezultat. Oare acest primar se crede un dictator? Trebuie să ne interesăm la C.N.S.A.S. ca să vedem trecutul. I-am sugerat să facă măsurătoarea cadastrală a acestui teren al Şcolii de 4554 m pătraţi, dar ne-a răspuns că nu are fonduri nici pentru măsurătoare nici pentru împrejmuire… dar după fiecare meci de fotbal al echipei locale, au bani să facă petreceri la ”Casa de vacanţă”.
Vă mai aducem la cunoştinţă că, de ochii lumii, l-a acţionat la Procuratură pe caz penal pe numitul Bivolaru I.Gh., dar fără să depună vreun act din partea Primăriei Godineşti, făcând în acest fel ca să nu aibă Godineştii câştig de cauză.
De la Procuratură a ajuns în instanţă, dar culmea: în loc să pună ca petent Primăria sau Consiliul Local Godineşti, s-a pus el ca persoană fizică pe numele de Corbeanu Gh., ca să ducă în eroare instanţa de judecată, să creadă că sunt doi vecini şi nicidecum domeniu public. Vedeţi la judecătorie dosarul NR.15343/318-2009.
Înseamnă că şi la Procuratură a făcut la fel, deoarece nu a fost nimeni la faţa locului, făcând cu tot dinadinsul să fie respinse acţiunile lui. Aşa că, în loc să facă Primăria Godineşti măsurătoarea cadastrală a terenului Şcolii de 4554 m pătraţi, în calitate de putere locală, acest primar face atâtea nereguli…(abuz în serviciu). De aceea ne întrebăm: pentru ce tărăgănează de peste 5 ani, nu respectă şi nu apără acest domeniu public? fiind şi preşedintele acestui domeniu foarte important. Ne face să credem altceva…
2. O altă problemă: de un an de zile s-a făcut o reparaţie la podul numit ”uliţa Muscalu”, pod ce trece peste râul Tismana, spre islaz; în loc să contacteze A.C.H.Tismana, au adus o firmă din Mehedinţi. Aceştia au făcut lucrarea de susţinere a podului; turnând betonul pe suprafaţa pământului fără fundaţie şi fără nicio armătură. Vă rugăm să veniţi la faţa locului să vedeţi că această lucrare făcută cu bani grei, este căzută în albia râului Tismana şi jumătate din pod este în pericol să se dărâme. În şedinţele de Consiliu Local, nu spune ce face, prin faptul că majoritatea Consilierilor Locali, sunt de partea primarului (P.S.D.).
3. O altă problemă a satului Godineşti, ”Agricultura”.
Din 2004, de când Corbeanu Gh. este primar în satul Godineşti, punctul numit Grind, care până în acel an, era grânarul şi porumbarul Godineştilor, la ora actuală( de atunci, 2004) a devenit ”Ciulinii Bărăganului”. Nu mai putem să însămânţăm terenurile de cultură, deoarece în satul Godineşti s-a făcut un obicei: animalele sunt nepăzite. Am fost la Primărie, dar nu s-a luat nicio măsură; Primarul Corbeanu ne-a spus că legea spune să ne împrejmuim terenurile. Ne întrebăm: ca persoane fizice, legea să spună aşa ceva? Am vrea să ştim în aceşti ani de când este primar, în raporturile către ”Prefectură”, cât teren a fost însămânţat cu grâu şi porumb în satul Godineşti?
Vă rugăm stimată Redacţie a Cotidianului ”Gorjeanul” să faceţi lumină în aceste probleme selectate de noi şi când veniţi la Primăria Godineşti să ne chemaţi şi pe noi.
Vă mulţumim.
Raţă I.Gheorghe, Ciolacu I.Gheorghe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here