Căminul Cultural Budieni, inaugurat cu muzică și voie bună! Premii pentru tinerii care au împlinit 18 ani, dar și pentru cuplurile longevive din Scoarța

1544

Satul Budieni a îmbrăcat, duminică, straie de sărbătoare, după ce autoritățile locale au inaugurat o nouă investiție realizată în localitate, mai exact reabilitarea și modernizarea căminului cultural, aflat până nu demult în paragină. Evenimentul a fost marcat prin organizarea Simpozionului Național Pompiliu Marcea-ediția a VII-a și prin premierea a cinci cupluri care au împlinit 50 de ani de la căsătorie, dar și cea a tinerilor din Scoarța care au ajuns la vârsta majoratului.

O investiție de 7 miliarde de lei vechi finanțată prin PNDL a fost inaugurată la final de săptămâna în comuna Scoarța, sat Budieni. Este vorba despre Căminul Cultural Budieni, realizat după ce administrația Stamatoiu a reușit să modernizeze și Căminul Cultural din Bobu. Urmează căminul din Scoarța, pentru care s-au obținut fonduri, lucrările urmând să înceapă în primăvara anului viitor.
Clădirea din Budieni stătea să cadă, era foarte degradată, dar acum lângă școala din localitate acest edificiu strălucește.Autoritățile i-au păstrat arhitectura și, din fericire, s-a intervenit la timp pentru a salva o parte din istoria locului.
Primul eveniment cultural organizat în căminul modernizat a fost ediția a VII-a a Simpozionului Național Pompiliu Marcea, un eveniment care a adus la Budieni elita culturii gorjene și nu numai.
Reprezentanții autorităților locale și județene a răspuns prezent la invitația primarului Ion Stamatoiu, alături de organizatori fiind secretarul de stat Ciprian Florescu, primarii din Bălănești și Târgu-Cărbunești.
În fața unui public numeros, adunat la inaugurarea căminului cultural din Budieni, primarul Stamatoiu și-a prezentat viitoarele investiții și a premiat cinci cupluri longevive ale comunei, dar și câteva zeci de tineri ai localității care au împlinit frumoasa vârstă de 18 ani.
Felicitările au curs la adresa organizatorilor care au considerat că ziua de 6 octombrie este una istorică pentru Budieniul ajuns capitala culturală a Gorjului.
Evenimentul s-a finalizat cu hora satului, realizată pe esplanada căminului cultural. Zeci de cetățeni s-au prins în horă, în timp ce le cânta Formația Crinul Band din Târgu-Jiu.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here