VIDEO: GRUP PRIMACONS lucrează cu doar patru angajați la noul pod peste râul Sohodol! Investiția de 1,4 milioane de lei, finanțată prin PNDL

3202

Firma lui Bălțoi, GRUP PRIMACONS SRL din Olt, aflată pe locul doi pe podiumul societăților abonate la banii publici din Gorj împărțiți pe PNDL, a început de o săptămână lucrările la un pod care este finanțat cu o sumă de peste 1,4 milioane de lei. Deși lucrarea pare una de anvergură, firma miliardarului din Olt lucrează la investiția din Gorj cu patru amărâți de salariați, aduși din localități sărace din județ. Investiția supravegheată cu atenție de primarul comunei, un edil PNL vopsit în roșu, pare că mulțumește autoritatea locală, chiar dacă constructorul nu și-a afișat în șantier pancarta care să arate cine și cum lucrează acolo, valoarea lucrării, finanțatorul și perioada de realizare a acesteia.

Comuna Arcani are trei lucrări finanțate pe PNDL, dispensarul medical aflat în lucru, podul intrat acum în șantier și canalizarea finalizată, dar nefuncțională. Tot pe PNDL s-a reabilitat școala din Stroiești, care nu are decât trei elevi, clădirea nefiind racordată la utilități nici în prezent, elevii puțini din zonă fiind făcuți navetiști.
Ultima lucrare începută în precampania pentru prezidențiale este însă podul peste Sohodol, construcția fiind necesară, deoarece peste apă se putea trece peste un pod vechi funcțional pe care intra doar o mașină.


Lucrarea de 1,454.132,59 de lei a fost câștigată de firma lui Octavian Bălțoi, zis ,,Nașu’,, care și-a trimis în ultimele zile în șantier deja primele utilaje și doar patru muncitori ,,pescuiți” din Gorj. Cei patru, un șofer, un excavatorist și doi muncitori au primit însă, la nevoie, o mână de ajutor de la câțiva asistați sociali din Arcani, trimiși pe malul Sohodolului de primarul liberal încântat că bătuse palma cu firma miliardarului de Olt.
Localnicii cu contract la primărie au fost trimiși acolo să defrișeze zona, mai exact să pregătească terenul pentru lucrătorii lui Bălțoi, puțini la număr, neechipați și prost plătiți deși lucrarea este una ce depășește 1,4 milioane de lei.
Majoritatea localnicilor nu știu cine este firma care prestează la pod, că transparență nu există, societatea neavând afișat un panou în șantier, ori când se va termina lucrarea. Ei știu doar că folosesc podul vechi, care a avut o singură problemă în ultimii ani, după ce o mașină încărcată cu lemne a rupt construcția.
Podul a fost reparat noaptea, ca acum autoritățile locale să decidă că este necesar un alt pod, cu trei picioare, în apropiere.
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here