Guvernul Boc a murit, trăiască Guvernul Boc 2 sau ciolaniada pedelistă!

524
Pe vremea deschiderii anului universitar la Cluj-Napoca, Guvernul Boc crăpa în două iar preşedintelui Traian Băsescu nu-i păsa. Cel care mimase medierea PSD-PD-L ca un veritabil actor care plânge la comandă şi râde când ţara arde, juca într-o horă în care se prinsese cu studente, sau SPP-iste, mai ştii, hlizindu-se la camerele de luat vederi.

Ba mai şi hăhăia în stilu-i caracteristic.

Avea Zeus motive de satisfacţie? Se pare că da. Îi înlăturase pe PSD-işti din Guvernul Boc, iar fericirea i se citea pe faţă. Ce dacă bugetul croit prost de cuplul Boc-Pogea e aproape în colaps şi doar împrumutul de la FMI îl mai ţine în viaţă. Economia batjocorită de Videanu e muribundă şi greva generală începe săptămâna viitoare. Nu este singurul care urmează deviza “Să trăiţi bine!” Îl copiază şi liota flămândă de posturi democrat-liberale, care abia a aşteptat părăsirea ministerelor de către demnii social-democraţi, în frunte cu sacrificatul Dan Nica, căzut pe altarul încercării de a organiza alegeri prezidenţiale libere şi corecte.
Nu interesează pe nimeni că provizoratul politic de trei luni ar putea fi fatal şi economiei şi firavei democraţii româneşti. În frunte cu primul ministru, Emil Boc, PD-L s-a năpustit pe împărţirea puterii. Şeful Executivului a mai avut tupeul să arunce o nouă gogoaşă, conform căreia “România va merge în continuare pe acelaşi drum al interesului public!” Măi să vezi şi să nu crezi. De aceea merg toate prost, leul scade la cursul BNR, şomajul creşte şi datoria externă a depăşit 70 de miliarde de euro.
Fără pic de ruşine, dedându-se la meschinării de om mărunt, primul ministru al celui de-al doilea Guvern, Emil Boc îşi permite să spună cu cinism că “odată cu plecarea pesediştilor se reduc costurile, se măresc pensiile şi se bagă bani în infrastructură”.
Iată ce i-a fătat mintea administratorului de conjunctură al averii naţionale. Nu-şi dă seama cât rău produce ţării această criză politică marca Băsescu, grefată pe criza economică cumplită. El se face în continuare că lucrează. Şi dăi şi dăi şi luptă, coane Fănică.
Pe Emil Boc îl deranja foarte tare că mai rămăseseră posturi ce trebuiau imediat ocupate de PD-L. I-a dat afară pe prefecţii PSD, a demis toată conducerea AVAS şi ca interimar la ministerul Educaţiei, micul Boc fu capabil să anuleze ordinul dat de ministrul Ecaterina Andronescu privind numirea directorilor de şcoli. Cu ocuparea funcţiilor de prefect a rezolvat problema preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de Comisii electorale în vederea alegerilor prezidenţiale, iar directori de şcoli vor fi puşi, fără concurs, numai portocalii.
De la învârtita lui Traian Băsescu la Cluj-Napoca, tot o baie de mulţime cu iz electoral şi pe bani publici, la învârtita după ciolan nu e decât un pas. Marea izbândă a Guvernului Boc 2 este că va face economii şi scoate ţara din criză. După ce a pus transporturile pe butuci, Radu Berceanu, îmbogăţitul cu hotelurile ţării şi afacerile imobiliare din vremea când se mai putea privatiza prin Craiova şi Dolj, mai primi şi Agricultura. Ce dacă ministrul Ilie Sârbu ştia cu ce se mănâncă domeniul în care este un reputat specialist. Se va descurca şi Berceanu, nu va pleca de la ministerul Agriculturii cu mâna goală, ca pe vremuri Zăroni, un ţăran analfabet, ajuns ditamai ministrul Agriculturii în Guvernul Dr. Petru Groza. Zăroni nu fura de frica puterii comuniste. Lui Berceanu de cine i-o fi frică? De lege şi DNA nici atât, având acoperire de partid şi prezidenţială pe deasupra. Nu doar de vicepreşedinte PD-L. Exemplele ar putea continua. Distrugătorul economiei României şi sigur al mineritului şi energeticii Gorjului, Adriean Videanu, sărăcuţul de el, se va ocupa şi de Sănătate. Medicamente compensate pentru bolnavii grav nu se găsesc decât, cel mult, la început de lună. Dacă economia a distrus-o, ce va face cu Sănătatea? Că tot nu se pricepe nici cât doctorul Ion Bazac.
Grea misie are Gheorghe Pogea, finanţist de doi lei şi pus interimar peste ministerul Muncii. Dur şi nepriceput, taman el lipsea la dialogurile ce trebuie purtate cu partenerii sociali. De aici, de la ministerele Muncii şi Finanţelor Publice li s-ar putea trage celor zece negri mititei ai Guvernului Boc 2. Care guvern, în sfârşit, ar putea face poc!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here