Scrisoare deschisă alegătorilor din Municipiul Tg-Jiu

603

Către Redacţia „Gorjeanul”

Sunt un cetăţean al municipiului Tg-Jiu, născut şi crescut odată cu această urbe; am văzut cum s-a schimbat în bine-sau uneori în rău-unele lucruri din oraşul nostru.
În ultima vreme am constatat-părerea mea-că unele lucruri nu merg bine şi că multe decizii la nivelul Consiliului Local al municipiului Tg-Jiu sunt luate fără prea multă analiză, fără a se avea în vedere ideea de necesar în dezvoltarea actuală şi viitoare a condiţiilor de trai în acest oraş.

Picătură cu picătură – deoarece şedinţele Consiliului Local au loc o dată pe lună-paharul s-a umplut şi de aceea am considerat că este necesar să-i mai atenţionăm pe aceşti consilieri de nemulţumirile noastre, ale cetăţenilor acestui oraş.
De aceea am aşternut pe hârtie aceste rânduri, care conţin lucruri adevărate, în speranţa că ele vor vedea lumina tiparului, ,, Gorjeanul” fiind un slujitor al adevărului.
Stimate cititorule al acestei publicaţii, mă adresez ţie, pentru că eşti factorul decisiv în această ţară, dar, în acelaş timp şi cel care suportă toate greşelile făcute de aleşii neamului.
Iată despre ce este vorba:
În ziarul „Adevărul de seară” de luni 31.08.2009, citeam că Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj condus de domnului N.Mergea, care este şi consilier local, a obţinut de la bugetul local o sumă cu care să fie premiaţi profesorii care au obţinut rezultate bune cu elevii pe care i-au pregătit, în diferite concursuri şcolare; cei 60 de profesori vor fi premiaţi cu sume între 2000 şi 1000 lei, în funcţie de rezultat.
Toate bune şi frumoase, dacă în acelaşi ziar din ziua de miercuri 2 sept. a.c. n-aş fi citit ştirea că Primăria Tg-Jiu s-a împrumutat într-o bancă, cu o sumă considerabilă pentru a continua lucrările în centrul civic.
Păi cum vine treaba? Eu n-am bani, mă împrumut şi fac pe galantonul faţă de alţii? De ce respectivii profesori nu au fost premiaţi din fondurile Ministerului Educaţiei?
De ce ? Pentru că pentru activităţi deosebite, profesorii primesc salarii de merit şi gradaţii de merit.
Mă revoltă faptul, pentru că eu, cetăţeanul de rând al municipiului Tg-Jiu, plătitor de taxe şi impozite am suportat cu stoicism majorarea unor „biruri”, convins că trecem printr-o perioadă economică dificilă şi bugetul local are nevoie de aceşti bani pentru înfrumuseţarea şi dezvoltarea acestui oraş, dar văd că şi ca în alte dăţi aceşti bani se duc pe „apa sâmbetei”.
Împreună cu mine dragă cititorule cu drept de vot ai suportat de la 1 ianuarie 2009 următoarele majorări aprobate de Consiliul Local:
-taxa pentru parcare pe străzile municipiului s-a dublat la 2 lei, adică două pâini;
-biletul la transportul în comun a crescut cu 50 % (adică o jumătate de pâine);
-apa şi canalul s-au scumpit cu 40 % ,
-ridicarea gunoiului menajer s-a majorat faţă de acum aproape un an cu 150 %.
În opt luni, iată patru majorări care, pe tăcute, ne ,,ard” la buzunar.
Vinovaţi de această risipă se fac consilierii locali, care cheltuiesc fără prea mare bătaie de cap bugetul local, nu îi gospodăresc cum se cuvine, în folosul urbei.
Vinovaţi suntem şi noi, cititorule cu drept de vot, pentru că ne-am lăsat amăgiţi de domnul primar Florin Cârciumaru, care în campania electorală pentru alegerile locale ne-a cerut să votăm la consilieri lista PSD-ului. Acum, văd că m-am păcălit sau am fost păcălit, dar nu-i nimic, mai vin alegeri, şi de aceea îţi promit să fiu mai vigilent şi împreună să-i alegem pe cei mai buni.
Trecând la problema iniţială, aş propune recuperarea fondurilor aprobate de consilierii locali pentru premierea profesorilor prin diminuarea indemnizaţiei de şedinţă cu 50 % pe următoarele patru luni , la consilierii care au aprobat această deturnare de fonduri din bugetul Primăriei Tg-Jiu.
Chiar dacă vreun consilier ar propune în următoarea şedinţă această recuperare, credeţi că va primi votul majorităţii?
Mă îndoiesc! Dar să sperăm că „aleşii” vor gândi mai mult şi mai bine cheltuirea bugetului local.
Cu stimă, A. LEGĂTORU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here