A venit şi conserva de carne de la UE

382

Veşti bune pentru beneficiarii de produse alimentare de la Uniunea Europeană. Conducerea Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu confirmă că a venit şi conserva de carne. De astăzi începe distribuirea acesteia, alături de restul alimentelor care se află în depozitul DPPS. Fiecare beneficiar va primi câte 3 cutii de conservă de carne.

În cadrul PEAD 2013 produsele ce urmează a fi distribuite fiecărui beneficiar sunt: ulei – 5 litri; făină albă – 17 kilograme; mălai extra – 10 kg; zahăr – 3 kg; conservă carne – 3 bucăţi; miere – 2 cutii; roşii conservă – 2 cutii; paste făinoase – 1 kilogram. La ridicarea produselor este necesar să se prezinte actul de identitate – original şi copie – precum şi copia documentului prin care se atestă încadrarea într-una dintre categoriile de beneficiari.
Se distribuie şi conserva de carne
Conserva de carne şi mierea nu veniseră până acum, însă recent conservele au ajuns în municipiul nostru, distribuirea făcându-se începând de azi. „A venit şi conserva de carne; avem 2.000 de baxuri şi mai vin astăzi 938 baxuri şi începem distribuirea de mâine. Vom distribui câte 3 cutii şi nu două, pentru că au venit la gramaj mai mic şi am fost informaţi de către Consiliul Judeţean că vom distribui câte trei cutii şi nu două. Ar mai fi mierea de venit. Se dau bonuri de ordine şi avem distribuite până aproape la sfârşitul lunii noiembrie. Din punctul nostru de vedere, după prima zi în care a fost puţină aglomeraţie, din a doua-a treia zi lucrurile s-au relaxat. Noi distribuim bonuri de ordine şi oamenii ştiu exact când trebuie să vină ca să şi le ridice”, a menţionat Teodora Ciobanu, directorul executiv al DPPS Târgu-Jiu.

Peste 6.400 de beneficiari, în Târgu-Jiu
La nivelul municipiului Târgu-Jiu, de produsele oferite categoriilor cele mai defavorizate, în cadrul Programului European PEAD 2013, anul acesta vor beneficia un număr de 6.486 persoane: persoane cu dizabilităţi (handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii) – 2.353 persoane; pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie, sau după caz din pensii cumulate, se află sub 400 lei/lună – 1.552 persoane; şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, precum şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă: 2.222 persoane; beneficiarii de ajutor social: 349 persoane.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here