Medicii de familie vor avea un contract-cadru nou

425

Conducerea Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj spune că noul contract-cadru va respecta prevederile articolului 1.176 din noul Cod Civil. În plus, reprezentanţii medicilor de familie consideră că actualul contract-cadru este o catastrofă.

Medicilor de familie li s-a promis modificarea contractului-cadru la dezbaterea regională de la Craiova, din data de 3 septembrie. Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj a fost plăcut impresionat de atitudinea ministrului Sănătăţii, care i-a dat dreptate în privinţa contractului-cadru. „Ministrul a spus că actualul contract-cadru este o catastrofă. El a spus că acest contract trebuie să conţină trei pagini. Prin urmare, ministrul a precizat că până în octombrie se va modifica contractul-cadru”, a declarat Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj.

Contractul-cadru, în consens cu noul Cod Civil
Moisescu spune că noul contract-cadru va respecta prevederile noului Cod Civil. „Contractul-cadru va fi schimbat conform noului Cod Civil, articolul 1.176, ceea ce este foarte normal. Se va modifica actualul contract cadru, care apoi va fi negociat, iar normele vor fi supuse consultărilor, ele fiind elaborate de jurişti”, confirmă preşedintele AMPF Gorj.
Reamintim faptul că judeţul Gorj a devenit un etalon în rândul medicilor de familie după ce membrii Patronatului Medicilor de Familie din judeţul nostru au reuşit să convingă conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate să modifice anumite clauze ale contractului cadru din anul 2011.
După nenumărate tentative, eşuate, de a negocia contractul-cadru cu reprezentanţii CJAS Gorj, Mihai Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj a reuşit să stea la masa tratativelor cu directorul adjunct al CJAS şi să modifice câteva clauze ale contractului. Modificările aduse contractului-cadru se aplică numai medicilor care fac parte din Patronatul Medicilor de Familie din Gorj.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here