25 octombrie, termen limită pentru declararea obligaţilor la fisc

356

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Gorj informează contribuabilii din judeţ că până pe 25 octombrie a.c. inclusiv, trebuie să depună la Fisc, mai multe fişe declarative.

Potrivit Luminiţei Penciu, purtătorul de cuvânt al AJFP Gorj până la data de 25 octombrie, contribuabilii trebuie să se prezinte cu o serie de documente, astfel încât să nu existe pericolul ca aceştia să fie sancţionat conform legii. Astfel, 25 octombrie 2013 inclusiv, este ultima zi a termenului legal, pentru depunerea: formularului 097 „Notificare privind aplicarea / încetarea aplicării sistemului TVA la încasare”, formularului 100 „Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat”, formularului 104 „Declaraţia privind distribuirea între asociaţi a veniturilor şi cheltuielilor”, formularului 112 „Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, a impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate”, formularului 224 „Declaraţie privind veniturile sub formă de salarii din străinătate obţinute de către persoanele fizice care desfăşoară activitate în România şi de către persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice şi posturilor consulare acreditate în România” pentru luna septembrie 2013.
Tot până la data de 25 octombrie, contribuabilii trebuie să depună formularul 300 „Decontul de taxă pe valoarea adăugată”, formularul 301 „Decontul special de taxă pe valoarea adăugată”, formularul 307 „Declaraţie privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adăugată”, formularul 311 „Declaraţie privind taxa pe valoarea adăugată datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de TVA a fost anulat conform art. 153, alin. (9) lit. a) – e) sau g) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal”. De asemenea, formularul 390 „Declaraţie recapitulativă privind livrările /achiziţiile /prestările intracomunitare de bunuri şi servicii” și formularul 394 „Declaraţie informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional”.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here