„Caravana Carierei” a răsplătit 50 de elevi gorjeni cu netbook-uri

377

50 de elevi din Gorj au fost premiaţi cu câte un netbook în cadrul proiectului „Caravana Carierei”. Gadgeturile le-au fost acordate tinerilor de către specialiştii din Blocul Naţional Sindical (BNS) ca răsplată pentru rezultatele obţinute în urma testării realizate în cadrul programului de informare, consiliere şi orientare privind integrarea tinerilor pe piaţa muncii, dar şi problemele pe care le întâmpină atunci când vor să îşi găsească un job.

Prefectura Gorj a găzduit, joi, o întâlnire cu liceenii şi profesorii din municipiul Târgu-Jiu, acţiune care face parte din proiectul “Caravana Carierei”, derulat de Blocul Naţional Sindical (BNS) şi finanţat prin POSDRU cu cinci milioane de euro.
Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin este de părere că sprijinirea tinerilor este unul dintre cele mai importante lucruri pentru economia şi societatea românească. “Caravana carierei” are drept obiectiv promovarea susţinută a angajamentului de inserţie pe piaţa muncii a viitorilor absolvenţi de liceu. Obiectivul secundar este promovarea parteneriatului între organizaţiile relevante pentru facilitarea tranziţiei de la şcoală la viaţa activă. „Suntem pentru a treia oară, în mai puţin de un an şi un pic în Gorj. Prima oară am venit aici cu echipa mea şi am lucrat cu elevii de la două colegii din judeţ. Am revenit anul trecut, în momentul în care propuneam, proiectam şi arătam nevoia de a reînvăţa noi adulţii să lucrăm împreună pentru a ajuta tinerii din această ţară. Pentru că în opinia noastră, a celor din Blocul Naţional Sindical sprijinirea tinerilor este unul dintre cele mai importante lucruri pentru economia şi societatea românească. Noi am realizat până acum un sistem de media socială, care înseamnă în traducere liberă, un facebook profesional pentru tinerii din România, să arăt ce putem face pentru tineri acum, în mod real, să arăt cum se poate comunica şi lucra, să arăt cum am reuşit să aducem pe toţi cei care au o contribuţie pentru sprijinirea tinerilor”, a declarat Dumitru Costin, liderul BNS.

Va fi lansat un nou program
Liderul BNS anunţă de asemenea că de la 1 noiembrie va fi lansat un nou program în beneficiul tinerilor şomeri. „Şi mai sunt aici pentru a anunţa de asemenea, lansarea unui alt program, de la 1 noiembrie anul curent. Un program pilot pentru România pe care îl dedicăm tinerilor care au terminat liceul, dar nu au luat bacul şi sunt pe drumuri, dar şi tinerilor care au terminat liceul, au luat bacalaureatul şi sunt tot pe drumuri, nu au un loc de muncă sau tinerii care au terminat o facultate şi sunt şomeri. Pentru ei avem un program dedicat în care ne ocupăm de la un capăt la altul de o sumă de procese, cum ar fi cele de consiliere şi orientarea profesională, de căutarea unui loc de muncă, de pregătire a tinerilor astfel încât să corespundă cerinţelor angajatorilor”, a mai menţionat şeful BNS.

11.000 de tineri au fost premiaţi
În cadrul proiectului aproximativ 11.000 de tineri au fost premiaţi în cadrul campaniilor de informare ale BNS. Dintre aceştia, 50 de elevi au fost de la Gorj. “În cadrul proiectului nostru am avut şi un număr de premianţi, pentru că în cadrul campaniilor noastre de informare, consiliere şi orientare, le-am testat la sfârşitul programului şi competenţele. Dintre ei, 1050 de tineri care au obţinut cele mai bune note în urma testării pe care le-am aplicat au fost recompensaţi cu câte un netbook gratuit şi un abonament la internet pe durata unui an de zile pe care tot noi l-am plătit din bugetul proiectului. 50 de tineri din Gorj au beneficiat de astfel de premii”, a conchis liderul B.N.S.

Atitudine lăudabilă
Mădălina Ciolocoi, vicepreşedinta Consiliului Judeţean Gorj, a lăudat atitudinea pe care o au sindicatele cu privire la problema tinerilor în ceea ce priveşte dificultatea găsirii unui loc de muncă.
“Mă bucur că sindicatele se implică în viaţa elevilor încă de tineri pentru că după cum ştiţi, tinerii au mari probleme în a se angaja. În primul rând atunci când li se închide uşa în nas din cauza lipsei de experienţă foarte mulţi tineri renunţă să îşi mai caute un loc de muncă. Pur şi simplu dezarmează în faţa refuzului angajatorilor din punct de vedere al lipsei de experienţă. Mai mult decât atât, este lăudabilă intenţia şi acţiunea unor întreprinzători de a deschide nişte afaceri, însă de foarte multe ori nu ştiu exact ce forţă de muncă le trebuie, ce calificări le trebuie, de aceea nici tinerii nu ştiu spre ce să se orienteze. Este lăudabil că se implică sindicatele pentru că mai devreme sau mai târziu aceşti tineri, elevi în clasele terminale de liceu sau şcoală profesională vor fi membrii într-un sindicat. Şi atunci este foarte bine să ştie şi ce drepturi le oferă poziţia de membru într-un sindicat, cum pot sindicatele să intervină pentru o piaţă de muncă echitabilă pentru toţi”, a precizat Mădălina Ciolocoi.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here