Medici de familie şi farmacişti, sancţionaţi de CJAS

418

Corpul de Control al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a efectuat aproape patruzeci de controale inopinate la medicii de familie şi farmaciştii din judeţul nostru. Verificările au fost făcute în perioada 17-18 septembrie şi vizau respectarea programului de activitate. Doi medici şi cinci farmacişti erau absenţi, fiind sancţionaţi cu avertisment, respectiv cu 10% din valoarea contractului pe luna august pentru unul dintre farmacişti, fiind la a doua abatere.

Pe 17 şi 18 septembrie, reprezentanţii Corpului de Control ai Casei de Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj au efectuat o serie de controale inopinate la medici de familie şi farmacişti, vizând programul de activitate al acestora. Au fost verificaţi nu mai puţin de 25 de medici de familie şi 14 farmacişti.

Avertismente şi nu numai
Cum era de aşteptat, unii dintre cei verificaţi au fost prinşi pe picior greşit, lăsându-se cu sancţiuni. S-au dat avertismente în cele mai multe cazuri, fiind vorba despre prima abatere, însă a fost aplicată şi o sancţiune. „Pe 17 şi 18 septembrie am efectuat controale inopinate pentru verificarea programului de activitate la medici de familie şi farmacişti. Am verificat un număr de 25 medici de familie, 23 fiind prezenţi şi doi absenţi, aceştia din urmă primind avertismente pentru că erau la prima abatere. S-au făcut verificări şi la 14 farmacişti, 9 fiind prezenţi şi cinci absenţi. Patru dintre cei absenţi au primit avertisment, iar unuia i s-a reţinut 10% din valoarea de contract pe luna august pentru că era la cea de-a doua abatere”, a explicat Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj. Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj vor continua seria verificărilor, pe lângă controalele tematice întreprinzându-se şi verificări inopinate.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here