Sute de controale, amenzi puține

1238

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Gorj au efectuat, în primele șase luni ale acestui an, peste 800 de controale. În urma neregulilor depistate, au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 166.600 de lei. Probleme au fost depistate inclusiv în centrele de permanență din județ, dar și în cabinetele dentiștilor sau a medicilor de familie.

Inspectorii sanitari au efectuat, în total, 805 controale, aproape 200 dintre ele fiind la unități de alimentație publică și alte 150 în unități sanitare. Au fost recoltate probe de apă din județ, pentru efectuarea de teste, și au fost controlate saloanele de înfrumusețare, fiind verificate 66 de produse cosmetice.
„În urma acțiunilor de inspecție și control efectuate în primul semestru din 2019, pentru deficiențele constatate au fost aplicate 71 de sancțiuni, din care 63 de sancțiuni contravenționale în valoare de 166.600 de lei și opt avertismente. Totodată, au fost dispuse măsuri de remediere cu termene și responsabilități”, informează DSP Gorj.
Toate cele 20 de centre de permanență din județ au fost verificate în primele șase luni, fiind date 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 39.000 de lei. Principalele nereguli depistate au fost: gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor periculoase, lipsa materialelor sanitare, de curățenie și a produselor biocide, sterilizare necorespunzătoare și aparatură medicală incompletă.
Totodată, au fost verificate zeci de cabinete medicale și au fost date zece sancțiuni în cuantum de 27.000 de lei.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here