Preşedintele APMF Gorj cere un contract separat al asistenţilor cu CJAS

447

Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj propune ca asistenţii medicali care sunt înregistraţi ca Persoană Fizică Autorizată (PFA) să semneze un contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Moisescu spune că astfel asistenţii şi-ar exercita doar profesia lor şi nu ar mai fi puşi în situaţia de a desfăşura şi activităţi se secretariat, cum se întâmplă acum.

La cabinetul medical individual al medicului de familie Mihai Moisescu lucrează o asistentă înregistrată ca Persoană Fizică Autorizată. Pe lângă activităţile sale profesionale, asistenta în cauză se ocupă şi de chestiuni ce ţin de secretariat, acestea ocupându-i destul de mult timp. Lucrurile s-ar putea schimba dacă ar avea un contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. „Asistenta mea este poate singura din judeţ care este înregistrată ca PFA. Daca ea ar avea un contract cu CJAS, eu mi-aş putea angaja o secretară, iar asistenta şi-ar face doar treaba ei, conform profesiei. De aceea, eu propun un contract pentru asistenţii PFA. Acest lucru i-ar ajuta foarte mult nu doar pe asistenţi, ci şi pe medici”, precizează Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie din Gorj.
Potrivit medicului Mihai Moisescu, dacă ar exista un contract pentru asistenţii Persoană Fizică Autorizată, aceştia ar putea lucra la mai multe cabinete medicale, ceea ce ar însemna o suplimentare a veniturilor, dar ar fi un beneficiu şi pentru pacienţii de care se ocupă asistenţii sub coordonarea medicilor la cabinetele cărora îşi desfăşoară activitatea.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here