Primăria Târgu-Jiu a încasat 68.180 lei din vizarea autorizaţiilor de taxi

503

În cadrul şedinţei de Consiliu Local din data de 26 august, Compartimentul Transport Public de Călători a prezentat o informare cu privire la activitatea desfăşurată de la începutul acestui an până la data de 31 iulie. Între informaţiile prezentate se regăseşte şi situaţia numărului autorizaţiilor de taxi, dar şi suma încasată din vizarea acestora pe anul 2013. Suma se ridică la 68.180 lei.

În prezent, în municipiul Târgu-Jiu sunt eliberate 354 autorizaţii de taxi. Ele sunt distribuite astfel: 161 autorizaţii taxi pentru transportatorii autorizaţi (P.F.A., Î.I. şi Î.F.) şi 193 autorizaţii taxi pentru transportatorii autorizaţi (persoane juridice). Din vizarea autorizaţiilor de transport şi a autorizaţiilor de taxi în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2013 s-a încasat suma de 68.180 lei. Totodată, în perioada menţionată au fost înregistrate 24 de vehicule, încasându-se suma de 2.275 lei.

Obiective pentru perioada 2013-2014
Reprezentanţii Compartimentul Transport Public de Călători au stabilit şi obiectivele pentru perioada 2013-2014. Acestea sunt: efectuarea, în colaborare cu celelalte instituţii cu atribuţii de control în domeniul taximetriei, a unui număr mai mare de verificări în teren a legalităţii desfăşurării activităţii de către transportatorii autorizaţi conform Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere; întocmirea de referate şi propuneri pentru proiecte de hotărâri care să ducă la îmbunătăţirea activităţii de transport persoane în municipiu; colaborarea cu compartimentele şi direcţiile din cadrul Primăriei şi Consiliului Local Târgu-Jiu, precum şi cu alte instituţii ale statului, astfel încât cererile şi sesizările cetăţenilor să fie operativ rezolvate.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here