Reabilitarea Căminului de bătrâni de la Suseni, aproape finalizată

434

„Reabilitarea, modernizarea, dotarea Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni” este un proiect cu finanţare europeană, având un buget total de 3.579.614,86 lei din care finanţarea nerambursabilă din partea Uniunii Europene este în sumă de 2.426.969,90 lei, contribuţia beneficiarului de 58.235,03 lei. Durata de implementare a proiectului este de 23 de luni de la data semnării contractului de finanţare cu autoritatea de management. Lucrările de construcţii s-au finalizat, urmând a se achiziţiona şi echipamentele medicale.

În data de 18.08.2011, a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea, dotarea Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni”. Contractul a fost semnat de către Elena Gabriela Udrea, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Constantin Preoteasa, director executiv Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj şi Marilena Bogheanu, director al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia. Acest proiect a fost depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, în data de 27.05.2010, având un buget total de 3.579.614,86 lei din care finanţarea nerambursabilă din partea Uniunii Europene este în sumă de 2.426.969,90 lei, contribuţia beneficiarului de 58.235,03 lei.

Obiectivele proiectului
Proiectul are drept obiectiv general îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor sociale şi ridicarea acestora la standarde europene în cadrul Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni, judeţul Gorj, cu impact direct asupra egalizării şanselor de acces ale persoanelor adulte cu handicap din judeţul Gorj, la servicii specifice de asistenţă medico-socială şi de îngrijire.
Prin acest proiect s-a urmărit: reabilitarea şi modernizarea pavilionului A al Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni; reabilitarea utilităţilor (alimentare cu apă, canalizare, instalaţii electrice sanitare, instalaţii termice); dotarea cu mobilier, echipamente specifice, echipamente electrocasnice; prevenirea şi tratarea consecinţelor legate de problemele datorate gradului de handicap prin asigurarea unor condiţii de îngrijire care să respecte identitatea, integritatea şi demnitatea persoanelor; asigurarea funcţionalităţii centrului prin dotarea şi punerea în funcţiune a echipamentelor şi mobilierului, dotări strict necesare desfăşurării în condiţii optime a activităţii curente a centrului de îngrijire şi asistenţă; creşterea calităţii serviciilor de tip rezidenţial a serviciilor oferite persoanelor adulte, beneficiari din cadrul Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni.

Proiect aproape finalizat
Durata de implementare a proiectului „Reabilitarea, modernizarea, dotarea Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni” este de 23 luni de la data semnării contractului de finanţare cu autoritatea de management. Potrivit reprezentanţilor DGASPC Gorj, stadiul actual al implementării proiectului este următorul: lucrările de construcţii s-au finalizat, o parte din dotarea cu echipamente specifice, respectiv mobilier şi uz casnic s-a achiziţionat, urmează a se achiziţiona şi echipamentele medicale. La finalul proiectului se vor derula activităţile de publicitate şi informare necesare încheierii proiectului.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here