Ca la noi, la nimeni – Minciuni Pro România și răzgândiri nefirești cu Firea!

771

Motto: „Nu mai pune întrebări și atunci n-o să ți se mai spună minciuni.” – Charles Dickens

Război total în PSD și alte asemenea aiureli au apărut în mass-media după ce guraliva Gabriela Firea a atacat-o – pe la toate televiziunile securistice la care-a dat buzna – aproape ca la ușa cortului, deși ea este moldoveancă din Panciu, pe primul ministru al României și președinte al PSD, Doamna Viorica Dăncilă.
Până la urma urmei nu a fost niciun război între primul ministru al României, Viorica Dăncilă, totodată și președinte al PSD, și Primarul general al Bucureștilor, vicepreședinte al PSD, Gabriela Firea. Ultima a ieșit în spațiul public cu tot felul de acuze asupra președintelui PSD, Viorica Dăncilă, care n-a mușcat momeala și n-a comis aceeași greșeală. A preferat să se discute în forurile statutare problemele legate de viitorul PSD, de argumentele fiecărei candidate întru susținerea propriei candidaturi. Rămasă fără replică, Gabriela Firea s-a prezentat la ședința Biroului Politic Național, răspunzându-le ziariștilor că nu cedează și se va bate pentru candidatura domniei sale. Asta înainte de ședință, că în interior a fost un mielușel blând care și-a retras candidatura la candidatură. S-a trecut la vot și dintre toate voturile exprimate doar două au fost împotriva doamnei Viorica Dăncilă: Paul Stănescu, care-a mers cu susținerea Gabrielei Firea până-n pânzele albe, chiar și după ce aceasta s-a retras, și al președintelui organizației PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. Oricum, acest comentariu îl scriu înainte de a lua sfârșit lucrările Comitetului Executiv Național al PSD.
Totuși, o știre de ultimă oră din Jurnalul Național anunță că doamna Viorica Dăncilă a fost desemnată candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale din 10-24 noiembrie 2019. Nu știu cum s-a votat și nici dacă deputatul Liviu Pleșoianu a mai candidat. Totuși, Liviu Pleșoianu pe care-l știu drept un om serios a anunțat că el va candida la alegerile prezidențiale inclusiv din postura de independent.
Sunt unul dintre aceia care-au pus umărul la angajarea Gabrielei Vrînceanu, viitoare Firea și mai apoi actuală Pandele ca reporter, în anul 1990, la cotidianul AZI, al Frontului Salvării Naționale. Nu am o părere prea bună asupra caracterului ei, care-a părăsit cotidianul AZI la prima ofertă/curte primită din partea prezentatorului TVR Cornelius Roșianu. De la prezentarea Telejurnalului TVR1, Gabriela Vrânceanu a mers la Observatorul Antenei 1 și mai apoi a tot urcat în carieră ca o adevărată carieristă. De profesie. Bănuiala mea este că s-a retras din cursa de candidat la candidatură, după, propria-i exprimare, ca să nu se facă de tot de râs. Cu două voturi pentru ar fi fost cu bruma de autoritate pe care o mai are în PSD știrbită.
ION PREDOȘANU

P.S. Primul ministru Viorica Dăncilă îi ceruse demisia președintelui case Naționale de Asigurări de Sănătate, dar acesta a refuzat cu obrăznicie. Marți, doamna prim ministru Viorica Dăncilă l-a demis pe șeful CNAS, Răzvan Vulcă=nescu.Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, anunță că raportul întocmit în urma verificărtilor făcute la CNAS va merge la DNA, atunci când va fi finalizat și acuză casa că, timp de ani buni, a blocat ceea ce înseamnă funcționarea normală a sistemului public de sănătate. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here