CJAS aşteaptă o suplimentare a bugetelor spitalelor

453

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj aşteaptă să primească banii pentru paturile suplimentare alocate judeţului nostru. Preşedintele CJAS spune că banii ar trebui să ajungă în judeţul Gorj în următoarele zile.

Veşti bune pentru unităţile sanitare de pe raza judeţului nostru. În următoarele zile se va primi o suplimentare a bugetului destinat spitalelor. „Aşteptăm să mai primim nişte bani pentru spitale pentru paturile suplimentare. Se pare că banii vor ajunge la noi la începutul săptămânii viitoare. Iniţial am primit 85.264.000 lei”, confirmă Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj.
Trebuie menţionat faptul că bugetul alocat sănătăţii în 2013 este mai mare faţă de cel de anul trecut. Mai mult decât atât, reorganizarea sistemului sanitar a adus o serie de schimbări în privinţa finanţării anumitor segmente, fapt ce generează o oarecare dificultate în ceea ce priveşte compararea bugetelor. Potrivit lui Daniel Bondoc, „ca buget iniţial de contractare în anul 2012 am avut 132.902 mii lei, iar pentru anul 2013 avem 166 milioane de lei, ceea ce înseamnă un plus de 34 milioane de lei. Avem un buget iniţial aproape cât a fost bugetul final al anului 2012, ceea ce înseamnă plusuri la multe capitole. Pentru produse farmaceutice am avut un buget pe anul trecut de 28 de milioane iniţial şi 47 milioane buget final, iar anul acesta avem un buget iniţial de 50 de milioane. Deci, practic, la medicamente avem un plus de 21 de milioane faţă de bugetul de contractare de anul trecut”.
Faţă de anul trecut s-au suplimentat foarte mult fondurile la asistenţă medicală pentru specialităţi clinice, dar şi la dispozitive medicale, medicamente şi medicină de familie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here