51 de bilete de tratament pentru 600 de pensionari

566

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Gorj distribuie în această perioadă prima serie de bilete de tratament pentru pensionarii gorjeni, pentru anul în curs. Doar 51 de pensionari din cei peste 600 care au solicitat aceste bilete vor beneficia însă de tratament în staţiunile Amara, Bala, Buziaş, Covasna, Geoagiu, Moneasa şi Olăneşti. Listele cu persoanele care vor primi un bilet de tratament în această serie vor fi afişate, la sediul instituţiei.

Potrivit reprezentanţilor CJP Gorj vor fi distribuite 51 de bilete de tratament pentru pensionarii din judeţ, în perioada 17-20 aprilie, în staţiunile Buziaş, Olăneşti, Moneasa, Geoagiu, Amara şi Covasna. Deşi în urmă cu, mai puţin de o lună peste 600 de pensionari s-au înghesuit să depună cererile pentru a reuşi să prindă un bilet doar 51 se vor putea trata în staţiunile din ţară. 12 bilete sunt repartizate în staţiunea Buziaş, 13 la Olăneşti, 14 în staţiunea Bala, 4 bilete la Covasna, 3 la Moneasa, 2 la Geoagiu şi 2 la Amara.

Bala, destinaţia cu cele mai multe bilete
Cele mai multe bilete disponibile pentru prima serie sunt în staţiunea balneoclimaterică Bala, situată în judeţul Mehedinţi. Staţiunea dispune de rezerve apreciabile de apă minerală şi nămol terapeutic, fiind profilată pe cura internă şi externă. Izvoarele minerale se găsesc pe Valea Chiciora, mic afluent al pârâului Râieni. Nămolul terapeutic este utilizat în reumatism degenerativ, reumatism articular, stări alergice după reumatism sau infecţii, afecţiuni ginecologice, afecţiuni ale sistemului nervos periferic, sechele musculo-articulare după traumatisme.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here