Şeful SGA Gorj le indică autorităţilor din Hunedoara să ecologizeze Jiul

492

“De poluarea Jiului cu gunoaie sunt de vină autorităţile din Hunedoara”. Asta este părerea lui Teodor Popescu, şeful Sistemului de Gospodărire a Apelor(SGA) Gorj care precizează că munca lor este în zadar din cauza faptului că sute, chiar mii de tone de gunoaie vin din Valea Jiului. Acesta i-a cerut ieri prefectului de Gorj, Claudiu Teodorescu, să ia legătura cu prefectul Hunedoarei pentru a interveni în ecologizarea râului Jiu.

Teodor Popescu, şeful Sistemului de Gospodărire a Apei Gorj, susţine că acţiunile de strângere a deşeurilor de pe Jiu, au un rezultat bun pe moment. Asta şi pentru că după ce personalul SGA ecologizează Jiul, alte tone de gunoaie vin pe cursul apei din judeţul vecin, fapt pentru care munca lor devine aproape inexistentă. “Problema este următoarea va trebui ca dumneavoastră, domnule prefect să interveniţi în judeţul Hunedoara, la prefect, la Preşedintele Consiliului Judeţean de acolo la primarii oraşelor din zona Petroşani. Sute sau chiar mii de tone de gunoaie vin din Valea Jiului, acolo şi Garda de Mediu ar trebui să îşi aducă aminte de intervenţiile noastre de acum doi ani. Mă gândesc că nu vom scăpa de gunoaie decât în momentul şi autorităţile de acolo vor lua măsuri”, susţine şeful SGA Gorj.

Prefectul, intermediază o întâlnire pentru un scop comun
Prefectul judeţului, Claudiu Teodorescu, a declarat că va organiza o întâlnire cu autorităţile judeţene din Hunedoara, dar şi cu ceilalţi factori de decizie pentru soluţionarea problemei gunoaielor de pe Jiu. “Iau legătura cu prefectul de Hunedoara pentru a stabili o întâlnire. Şi să ştiţi că munca pe care o desfăşuraţi nu este în zadar”, a precizat Teodorescu.
Pe Defileul Jiului se desfăşoară a amplă acţiune de salubrizare la care participă formaţiile Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj, Primăria Bumbeşti-Jiu şi personalul Drumurilor Naţionale. După finalizarea acţiunii de salubrizare prin grija SGA Gorj se va întocmi un raport final care va fi înaintat prefectului de Gorj.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here