Lipsă acută de asistenţi medicali la Spitalul Turceni

417

Spitalul Orăşenesc Turceni se confruntă cu o mare lipsă de asistenţi medicali. Numai la Psihiatrie este nevoie de şapte asistenţi, posturile fiind eliberate prin pensionarea foştilor angajaţi. Şi la alte secţii ar mai fi nevoie de angajări, însă deocamdată posturile rămân blocate.

Conducerea Spitalului Orăşenesc Turceni încearcă să găsească soluţii pentru acoperirea lipsei de personal cu care se confruntă unitatea medicală. Potrivit managerului Mihaela Ceană, spitalul are mare nevoie de asistenţi, în mod deosebit la Psihiatrie. „La Psihiatrie am avea nevoie de şapte asistenţi, posturile fiind eliberate prin pensionare. Este foarte greu pentru că avem un singur om pe tură. Şi la Chirurgie avem deficit de personal; am avea nevoie de asistenţi şi aici”, a confirmat Mihaela Ceană, managerul Spitalului Orăşenesc Turceni. Deocamdată aceste posturi nu pot fi scoase la concurs, fiind încă blocate. Totuşi, managerul unităţii nu renunţă şi încearcă să găsească soluţii pentru remedierea acestei situaţii.

Medici angajaţi pe contracte de prestări servicii
Până nu demult, Spitalul Orăşenesc Turceni se confrunta şi cu un deficit serios de medici. Între timp, conducerea spitalului a reuşit să atragă cadre medicale pe care le-a angajat cu contracte de prestări servicii. Chiar şi aşa, Mihaela Ceană recunoaşte că ar mai fi nevoie de alţi medici. „Pe ATI avem un medic cu jumătate de normă şi ne-am dori să angajăm pe cineva cu normă întreagă. În schimb, am reuşit să aducem medici cu contracte de prestări servicii la Pediatrie şi Ginecologie, găsind disponibilitate la cadre medicale chiar din Craiova”, menţionează Mihaela Ceană, managerul Spitalului Orăşenesc Turceni.
Trebuie precizat faptul că Spitalul Turceni asigură acordarea asistenţei medicale complete populaţiei din localităţile: Turceni, Brăneşti, Borăscu, Ioneşti, Plopşoru, Ţânţăreni şi Urdari.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here