Primarii au primit 20% din cote defalcate din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor

430

Hotărârea privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a cotei de 20% din sumele defalcate din TVA şi din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pentru anul 2013, au fost aprobate, vineri, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean (CJ) Gorj. Consilierii au estimat de asemenea şi cotele pentru anii 2014, 2015 şi 2016.

Banii sunt necesari pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru proiecte de infrastructură care necesită cofinanţare locală. „Se aprobă repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale, pentru anul 2013, a sumei de 8,949 milioane de lei, sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale şi suma de 4,387 milioane de lei – rezultată prin aplicarea gradului de necolectare a veniturilor proprii, sume totale alocate pentru achitarea arieratelor. Se aprobă repartizarea pe unităţi administrativ – teritoriale, pentru anul 2013, a sumei de 14,91 milioane de lei, din care 7,592 milioane de lei – cote defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale şi suma de 7,318 milioane de lei – rezultată prin aplicarea gradului de necolectare a veniturilor proprii, sume totale alocate pentru achitarea arieratelor şi pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru proiecte de infrastructură care necesită cofinanţare locală”, a precizat preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu.
Pentru anul 2014, s-a aprobat repartizarea sumei de 12,507 milioane de lei, pentru 2015, 12,948 milioane de lei, iar pentru 2016, 13,351 milioane de lei, bani destinaţi echilibrării bugetelor locale şi susţinerii programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here