APIA Gorj are de recuperat creanţe de aproximativ 7,5 milioane de lei

389

Directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj, Constantin Negrea, a declarat, joi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, că instituţia pe care o conduce are de recuperat creanţe în valoare de aproximativ 7,5 milioane de lei. O parte din plăţile necuvenite au fost deja încasate însă restul se vor recupera prin compensare.
În cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural, care a avut loc, joi, la Sala Maură a Prefecturii Gorj, au fost puse în discuţie mai multe aspecte printre care şi sumele de bani acordate necuvenit de către APIA, fermierilor anul anterior.

În anul 2012, la nivelul APIA Gorj au fost întocmite 2.864 de note de fundamentare pentru campaniile derulate în perioada 2008-2012. De asemenea, au fost întocmite peste 1.800 de procese verbale de constatare a debitelor care au fost transferate compartimentului economic, în vederea introducerii în registrul debitorilor, în sumă de 7,6 milioane de lei. “S-a recuperat voluntar suma de aproximativ 125.000 de lei, iar diferenţa de aproape 7,5 milioane de lei urmează a se recupera din plăţile pe suprafaţă aferente campaniei 2012, prin compensare. Cauzele care au condus la constituirea de sume nejustificate de fermieri pentru cererile depuse în campaniile anterioare sunt nerespectarea angajamentelor de agromediu potrivit condiţiilor şi termenelor specifice, actualizarea blocurilor fizice ca urmare a transformării unor suprafeţe agricole în neagricole şi neconformităţi constatate cu ocazia controalelor”, a precizat Constantin Negrea.
Directorul APIA a mai precizat că în perioada 2008-2012, au fost acordate fermierilor sume în valoare de peste 350 de milioane de lei.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here