Încă două farmacii au intrat în relaţie contractuală cu CJAS Gorj

354

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a organizat o nouă sesiune de contractare pentru furnizorii de medicamente cu şi fără contribuţie personală. Cererile pentru intrarea în relaţie contractuală cu CJAS s-au depus în perioada 26-29 octombrie. Potrivit reprezentanţilor CJAS Gorj, două noi societăţi farmaceutice au solicitat intrarea în relaţie contractuală.

În perioada 26-29 octombrie 2012, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a organizat o nouă sesiune de contractare pentru furnizorii de medicamente cu şi fără contribuţie personală. În urma acestei sesiuni, două noi unităţi farmaceutice au intrat în relaţie contractuală cu CJAS Gorj. „Este vorba despre două farmacii noi, una fiind în Turceni, iar cealaltă s-a deschis recent în centrul municipiului Târgu-Jiu”, a confirmat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

Peste 100 de farmacii, în Gorj
Comparativ cu anul 2011, în acest an se observă o uşoară scădere a numărului de farmacii. Potrivit conducerii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, această situaţie se explică prin solicitarea reprezentanţilor legali ai unor furnizori de medicamente de a înceta contractele cu CJAS pe motivul pensionării acestora sau a mutării reşedinţei în alt judeţ. La nivelul judeţului Gorj, înainte de organizarea acestei sesiuni de contractare, 75 de societăţi farmaceutice aveau contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate; aceste societăţi au 104 puncte de lucru, 83 dintre ele funcţionând în mediul urban şi doar 21 în cel rural. Problema repartiţiei furnizorilor de medicamente în mediul rural este preocupare a conducerii CJAS Gorj, însuşi preşedintele Daniel Bondoc implicându-se în căutarea de soluţii. În judeţul nostru există anumite zone rurale care se află la o distanţă de 15-20 de kilometri de cea mai apropiată farmacie; în această situaţie se află localităţi precum: Roşia de Amaradia, Ţânţăreni, Văgiuleşti, Bolboşi, Ciuperceni, Bumbeşti-Piţic.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here