6 societăţi din Gorj, închise de inspectorii DSVSA Gorj

435

Mai multe societăţi din Gorj au fost nevoite să îşi închidă afacerile. Asta, ca urmare a neregulilor depistate de către inspectorii de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor(DSVSA) Gorj, în ceea ce priveşte siguranţa şi igiena alimentară. Alte societăţi au primit amenzi sau avertismente pentru abaterile constatate.

Potrivit unei situaţii transmise de DSVSA Gorj, în trimestrul al III s-au prelevat 113 probe din produse alimentare în baza controalelor oficiale efectuate în unităţi. Astfel s-au întreprins 1.100 de controale la 36 de unităţi de procesare, depozitare, comercializare din judeţ fiind aplicate 24 amenzi în valoare de 19.560 lei. S-au mai dat 17 avertismente, 2 ordonanţe de suspendare şi 4 ordonanţe de interzicere a activităţii. Nu au fost înregistrate cazuri de toxiinfecţii alimentare prin consum de produse alimentare sau alte situaţii cu risc. Singura notificare de alertă a fost soluţionată prompt, cu aplicarea unei amenzi de 6.000 de lei pentru nerespectarea dispoziţiilor stabilite de DSVSA Gorj.

Prevenirea apariţiei bolilor la animale
Reprezentanţii DSVSA Gorj îşi desfăşoară activitatea în baza unui program strategic naţional de prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale şi a celor transmisibile de la animale la om, având ca scop principal prevenirea apariţiei bolilor la animale, cu implicaţii majore în sănătatea umană şi în relaţiile comerciale cu animale şi produse alimentare către şi din judeţul Gorj. Dintre riscurile asupra sănătăţii umane, cel cu impact imediat şi dramatic la populaţie îl constituie toxiinfecţiile alimentare, a căror prevenire implică multitudinea categoriilor de control din cadrul activităţii sanitar-veterinare. Asigurarea conformităţii cu legislaţia privind alimentele se realizează de către inspectorii DSVSA prin, monitorizare, audit, supraveghere şi prelevare, având ca bază expertiza sanitar-veterinară a produselor alimentare în toate etapele, asigurându-se astfel prevenţia apariţiei oricărei situaţii cu risc înainte şi ulterior punerii pe piaţă a produselor alimentare.
Andrada Bărăitaru
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here